Primăria Sectorului 1 a accelerat asfaltarea străzilor de pământ din Cartierul Străulești. Armand: ”Întreaga investiție a pornit de la zero”

Primăria Sectorului 1 a intensificat lucrările de modernizare pe străzile de pământ din Cartierul Străulești: Homorod, Nădlac, Arieș, Ohaba și Cavnic.

Investițiile pe aceste artere sunt în diferite stadii de realizare: a fost făcută rețeaua de colectare a apelor pluviale, a fost extinsă rețeaua de iluminat public (pe strada Arieș și pe strada Nădlac), cu ajutorul Companiei Municipale de Iluminat Public, și a fost turnat primul strat de asfalt pe majoritatea arterelor. Pe Drumul Homorod lucrările sunt în stadiu avansat, în această săptămână urmând să fie turnat ultimul strat de asfalt.

”Comunitatea din această zonă a fost abandonată timp de zeci de ani de fostele administrații PSD-PNL. Am pornit totul de la zero: am cadastrat domeniul public, am făcut toate documentațiile preliminare începerii investițiilor, am obținut toate avizele/ autorizațiile necesare și am făcut achiziții publice transparente”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

  • ”Primăria Sectorului 1 derulează cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere din istoria ultimelor decenii a acestei zone administrative. Astfel, în perioada 2021-2024, administrația locală a Sectorului 1 a asfaltat și modernizat un număr de 40 de străzi. În comparație, fosta administrație a Sectorului 1 a reabilitat între 2016 și 2020 doar 2 artere.”, transmite sursa citată, potrivit unui comunicat de presă.

În anul 2022 a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.

Investițiile prevăzute în acest program nu înseamnă doar asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiții de viață și de mediu corespunzătoare unui oraș durabil, în condiții de eficiență și economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor și parcajelor, extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă, extindere a rețelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră și canalizare pluvială), precum și amenajarea peisagistică și arhitecturală a spațiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuințe, spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe, spațiile verzi aferente căilor de circulație sau cursurilor de apă).

În toată această perioadă, o întreagă echipă de specialiști ai Primăriei Sectorului 1 a muncit la acest program esențial pentru comunitatea locală: a fost cadastrat domeniul public, au fost făcute toate documentațiile preliminare începerii investițiilor, au fost obținute toate avizele/ autorizațiile necesare, au fost făcute achiziții publice transparente și s-au asigurat că lucrările respectă standardele europene de calitate.

În spiritul transparenței care caracterizează instituția noastră începând cu luna noiembrie 2020, a fost pus la dispoziția locuitorii Sectorului 1, încă de la sfârșitul anului trecut, site-ul www.strazilesector1.ro, de unde comunitatea locală poate afla informații în timp real despre cel mai amplu program de asfaltare și modernizare a străzilor din istoria recentă a Sectorului 1.

  • Astfel, comunitatea locală poate afla de aici informații în timp real despre lista străzilor pe care lucrările asfaltare sau modernizare au fost finalizate, lista arterelor care sunt în execuție, lista străzilor a căror asfaltare a fost blocată de majoritatea din Consiliul Local Sector 1, lista arterelor care sunt în faza de proiectare, precum și lista străzilor aflate în etapa de analiză a prioritizării. În concluzie, acest program de modernizare a infrastructurii rutiere se desfășoară într-un mod absolut transparent și la vedere.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati