Primăria Sectorului 1 a cumpărat un RMN ultramodern, în valoare de 23 milioane lei, la Spitalul Elias

Primăria Sectorului 1 anunță că cea mai recentă achiziție de anvergură pe care administrația locală a finanțat-o la Spitalul Elias o reprezintă un sistem ultramodern de Imagistică prin Rezonanță Magnetică 3,0 T în valoare de 23,2 milioane lei.

Acest aparat performant este folosit în special pentru stabilirea conduitei terapeutice în cazul accidentelor vasculare cerebrale, afecțiuni ale aortei, precum și în cazul traumatismelor vertebro-medulare.

Menționăm faptul că, în acest an, am alocat pentru Spitalul Elias peste 39 de milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, precum și pentru finanțarea unor lucrări de renovare și reabilitare ale unor secții ale spitalului.

„Am promis că investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru mine și echipa mea și ne ținem de cuvânt! Nimic nu este mai important pentru o comunitate decât să beneficieze de spitale dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a răspunde în cel mai înalt grad nevoilor pacienților. Finanțările pe care le facem constant în spitalele din Sectorul 1 asigură un act medical de calitate și salvează vieți”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Edilul Clotilde Armand a aprobat recent o finanțare de peste 57 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație pentru alte două spitale de prestigiu din Capitală. Este vorba despre Spitalul Clinic „Sfânta Maria”- 33,1 milioane lei și Maternitatea Polizu (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Dr. Alfred Rusescu”)- 24 milioane lei.

La Spitalul „Sfânta Maria” se finanțează achiziția de aparatură ultramodernă, cele mai importante fiind un robot chirurgical (11,4 milioane lei) sau aparatul de Rezonanță Magnetică 3 Tesla (10,6 milioane lei), iar la Maternitatea Polizu urmează să fie achiziționate cele mai performante modele de ecografe Doppler (luăm 14 bucăți pentru mai multe specialități medicale: oncologie, pediatrie, alergologie și imunologie, pentru medicină materno-fetală de cazuistică complexă etc.), 10 aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale nou-născuților, 10 ventilatoare non- invazive etc. Aceste ultime finanțări le realizăm în baza unui protocol pe care l-am încheiat cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

„Sunt noi investiții de amploare concrete pe care le facem și care răspund unor nevoi majore pe care le au spitalele din Capitală. S-a dus vremea investițiilor de carton în sistemul medical din Sectorul 1 realizate în interesul clientelei politice de fostele administrații, acum fondurile de la bugetul local sunt folosite strict în interesul comunității”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati