Primăria Sectorului 1 a deschis al doilea punct fix de recenzare

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor, Primăria Sectorului 1 a deschis, începând de astăzi, 11 iulie, al doilea punct fix pentru efectuarea recenzării fără deplasarea la domiciliul persoanei recenzate.

  • Este vorba despre un punct fix situat pe Calea Griviței nr. 208-210 (în incinta punctului de încasare taxe și impozite din cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1), care este deschis în fiecare zi, de luni până duminică, în intervalul orar 09:00-19:00.

Acest punct fix de recenzare se adaugă celui deschis sâmbătă, 09 iulie 2022, la Piața Amzei nr.13, care are programul tot în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09:00-19:00.

Primăria Sectorului 1 intenționează să deschidă, în perioada imediat următoare, și alte puncte fixe pentru recenzarea locuitorilor din această zonă administrativă, a completat administrația locală.

Continuă și recenzarea la domiciliu

În paralel, va continua și procedura de recensământ la domiciliul persoanei. Astfel, până în data de 17 iulie 2022 recenzorii vor bate la ușa ta pentru colectarea datelor în teren, prin interviuri faţă în faţă. Colectarea datelor se va face exclusiv electronic, prin intermediul tabletelor.

IMPORTANT: Recenzorii în teren au obligația să-ți solicite numai acele date prevăzute în chestionarul de recensământ.

Activitatea desfășurată de recenzorii în teren se adresează numai persoanelor care nu s-au autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022 sau care nu se vor recenza la punctele fixe pe care le-am amenajat la Piața Amzei nr.13 și pe Calea Griviței nr. 208-210, sau la punctele fixe pe care le vom deschide ulterior.

Ce faci dacă ai suspiciuni cu privire la identitatea recenzorului?

Pentru recunoașterea recenzorilor în teren te informăm că aceștia vor purta la vedere legitimația (cu fotografie) predată de către Primăria Sectorului 1.

Dacă ai suspiciuni privind identitatea reală a recenzorului în teren îi poți solicita acestuia prezentarea actului de identitate și a contractului încheiat cu Primăria Sectorului 1 (acesta trebuie să aibă același număr ca și legitimația) ori poți solicita confirmarea recenzorului la numerele de telefon: 0761.113.018 sau 0761.113.048.

Recenzarea este obligatorie pentru toți cetățenii

Recensământul este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor, iar cetățenii au obligația de a răspunde la toate întrebările din chestionar.

Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții și pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei. Amenzile sunt şi mai mari, între 1.500 lei şi 5.000 lei, pentru cei care nu permit accesul recenzorilor în locuinţă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati