Primăria Sectorului 1 a deschis un nou centru de cazare pentru refugiați

Primăria Sectorului 1 a deschis un nou centru de cazare a refugiaților care fug din Ucraina. Acesta are capacitatea de 200 de locuri și a fost organizat în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 13.

Primăria spune că în acest moment se confruntă cu o creștere a numărului de persoane care solicită găzduire în centrele administrației locale.

În ultima săptămână, Primăria Sector 1 a extins la maximum actualele centre da cazare pe care le-a deschis la Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”, la Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I”, la Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj”, la Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” și la Școala Gimnazială nr. 6.

În perioada 1-5 martie, administrația locală a găzduit un număr de 1.650 de persoane. În perioada următoare va continua să identifice și să amenajeze în Sectorul 1 spații de cazare  pentru persoanelor refugiate din Ucraina.

Centru de donații, în Piața Amzei

Totodată, administrația locală a Sectorului 1 a amenajat în Piața Amzei un centru de donații unde cetățenii și organizațiile neguvernamentale pot dona produse de strictă necesitate pentru refugiații din Ucraina. La cortul din Piața Amzei, care este deschis în intervalul orar 08.30- 20.30, sunt acceptate la donație produse medicale (măști de protecție și dezinfectanți), îmbrăcăminte nouă/ nefolosită, produse de igienă (periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, șervețele umede și produse pentru nou-născuți), prosoape și/sau pături călduroase, sau alimente neperisabile (biscuiți, conserve de carne/ pește/ pate, apă) etc.

Cei care vor să ne sprijine în această acțiune umanitară sunt rugați să sune la numărul de telefon al Poliției Locale Sector 1 – 021/9540 – număr apelabil non stop sau la numărul 0770.762.664.

Conturile bancare

Totodată, Primăria Sectorului 1 a deschis două conturi bancare în care toate persoanele fizice șau juridice care vor să ajute pot să doneze bani pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Datele primului cont sunt următoarele:
 CONT IBAN: RO34TREZ7015006XXX000216
 DENUMIRE CONT: Donații și sponsorizări
 Beneficiar: Sectorului 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
 CIF BENEFICIAR: 4505359
 BANCA: TREZORERIA SECTOR 1

În momentul în care este realizată donația, la rubrica „Detalii plată” trebuie făcută mențiunea „Ajutor pentru refugiații din Ucraina.”

Datele celui de-al doilea cont sunt următoarele:
 CONT IBAN: RO73RNCB0280001945250566
 DENUMIRE CONT: Acțiuni cu caracter umanitar
 Beneficiar: Sectorului 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
 CUI: 4505359
 BANCA: BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati