Primăria Sectorului 1 a finalizat, în această lună, lucrările la alte 62 limitatoare de viteză din mixtură asfaltică

 În această lună, administrația locală a Sectorului 1 a finalizat lucrările la alte 62 limitatoare de viteză din mixtură asfaltică.

Lucrările sunt realizate de Administrația Domeniului Public Sector 1 și vor continua până la înlocuirea totală a limitatoarelor din cauciuc de pe străzile din Sectorul 1, în acest fel obținându-se o creștere a gradului de siguranță rutieră. În plus, limitatoarele de viteză din mixtură asfaltică au o durată de exploatare mai mare față de cele din cauciuc și, de asemenea, sunt mai puțin costisitoare.

„Sunt măsuri ferme pe care le luăm pentru oprirea teribilismului de pe străzi și reducerea accidentelor rutiere. Mă voi asigura personal că lucrările se desfășoară în ritm accelerat și că îndeplinesc standardele de calitate”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În prima etapă a programului pilot început în 2022 au fost identificate locațiile cu cele mai mari riscuri unde trebuiau luate măsuri urgente și demarate lucrările. Prioritare au fost intersecțiile din jurul școlilor, unităților medicale și din zonele aglomerate.

Investițiile din Planul de Siguranță Rutieră finalizate anul trecut sunt următoarele:

– 33 de intersecții supraînălțate;
– 23 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică;
– 7 treceri de pietoni supraînălțate la care s-au executat și marcaj antiderapant de tip ȘCOALĂ;
–  lucrări de semnalizare rutieră în jurul a 23 de școli;
–  872 de stâlpi de protecție;
– 60 de metri liniari de gard în jurul școlilor.

Locuitorii Sectorului 1 pot să își exprime opinia în legătură cu acest program și cu calitatea lucrărilor executate prin intermediul aplicației software de servicii electronice pusă la dispoziție de către Administrația Domeniului Public Sector 1 și implementată în cadrul proiectului de digitalizare a acestei instituții.

Această aplicație oferă posibilitatea cetățenilor de a transmite direct către departamentul competent solicitările sau problemele sesizate în sector.  Aceasta poate fi utilizată de oricine cu acces la internet prin accesarea site-ului ADP Sector 1 la adresa https://sesizari.adp-sector1.ro – Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației „ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati