Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de asfaltare pe alte șase străzi de pământ

Primăria Sectorului 1 a finalizat, în această săptămână, lucrările de asfaltare pe alte șase străzi de pământ.

  • Este vorba despre drumurile Homorod, Nădlac, Arieș, Ohaba și Cavnic din cartierul Străulești și despre strada Liliacului din cartierul Băneasa. În perioada următoare se vor instala stâlpișorii de protecție și indicatoarele rutiere. 

Edilul Sectorului 1 Clotilde Armand a precizat că aceste artere erau pline de praf și pe care se formau șanțuri adânci în momentul în care începea să plouă.

Erau artere de pământ, pline de praf, pe care se formau șanțuri adânci de noroi atunci când ploua”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Peste 30 de artere din Sectorul 1 vor fi modernizate

Administrația locală a Sectorului 1 pregătește modernizarea unui nou lot de străzi, peste 30 de artere, majoritatea aflate în zona centrală a Capitalei.

  • Cele mai multe dintre acestea nu au mai fost modernizate de zeci de ani și necesită urgent lucrări de intervenție. Pentru aceste străzi a fost finalizată etapa de proiectare. Pentru demararea efectivă a lucrărilor Consiliul Local Sector 1 trebuie să aprobe documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţie și indicatorii tehnico- economici.

”Așa cum am promis, asfaltăm arterele din Sectorul 1 stradă cu stradă. Arterele reabilitate și modernizate reprezintă prima condiție de dezvoltare pe baze sănătoase a unei comunități urbane și înseamnă mobilitate, accesibilitate la servicii esențiale (școală, spital, magazine etc), siguranță în trafic, sisteme de utilități și transport public”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

50 de străzi asfaltate și modernizate în perioada 2021-2024

Reamintim faptul că în anul 2022 a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.

Astfel, în acest mandat, pe lângă cele șase străzi finalizate în această săptămână, administrația locală a Sectorului 1 a asfaltat și modernizat un număr de 35 de străzi, în baza contractului cadru amintit mai sus. La acestea se mai adaugă alte 8 străzi care au fost asfaltate la începutul acestui mandat, înainte de încheierea contractului cadru.

Aceste 8 artere au fost asfaltate și reabilitate în baza contractului privind proiectarea și execuția pentru “Modernizare sisteme rutiere pentru străzile Drumul Lăpuș, Eugen Brote, Buclei, Drumul Gării, Fiordului, Mamaia, Medrești, Poiana Ursului”. Asta înseamnă un număr de 49 de străzi a căror asfaltare și modernizare a fost finalizată în acest mandat.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati