Primăria Sectorului 1 a obţinut dreptul de a pătrunde pe o proprietate privată, unde se află o construcţie ilegală / O premieră, susține Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 anunţă că a obţinut în instanţă dreptul de a pătrunde pe o proprietate privată, situată pe strada Heliului, unde ar fi fost construit în mod ilegal un bloc cu opt etaje.

Potrivit unui comunicat de presă, este vorba despre o premieră pentru o administraţie locală din România.

„Pentru prima dată în România, o administraţie locală (Primăria Sectorului 1) a câştigat în instanţă dreptul de a intra pe o proprietate privată pentru a stopa haosul urbanistic provocat de erorile fostelor administraţii. Este vorba despre un imobil situat pe strada Heliului, din cartierul Băneasa, care este construit ilegal. Acest bloc reprezintă rezultatul unui cumul de erori ale administraţiei centrale şi locale din perioada 2007-2020 şi ale unor lacune legislative”, transmite Primăria Sectorului 1.

Potrivit primăriei, în ultimii trei ani, Poliţia Locală a încercat, „prin toate metodele legale”, să clarifice cum au fost ridicate opt etaje (S+P+8E) într-o zonă în care sunt permise maximum 4 etaje.

„Proprietarii construcţiei ilegale au refuzat, în mod repetat, să prezinte poliţiştilor locali documentele şi să le permită acestora accesul în imobil. Pentru lipsa autorizaţiei de construire, proprietarii au fost amendaţi de Poliţia Locală Sector 1 cu 100.000 de lei. În plus, au fost făcute plângeri penale şi au fost deschise mai multe procese pentru a radia imobilul din cartea funciară şi pentru a obliga proprietarii să permită controlul şi să prezinte toate documentele”, se menţionează în comunicat.

 Clotilde Armand: ”Haosul urbanistic trebuie să înceteze”

Judecătorii au decis ca proprietarii să pună la dispoziţia Primăriei Sectorului 1 toate documentele solicitate şi să permită Poliţiei Locale efectuarea controlului.

„Este pentru prima dată când o autoritate publică locală s-a adresat instanţei şi a şi câştigat, pentru a obţine dreptul de a pătrunde pe o proprietate privată. Haosul urbanistic trebuie să înceteze. Chiar dacă procedurile sunt de durată, construcţiile ilegale vor fi demolate pe cheltuiala celor care le-au ridicat.

  • Aceste este un alt motiv pentru care sunt atât de ‘îndrăgită’ de PNL PSD cu toată presa lor. Evident că Inspectoratul de Stat în Construcţii – condus de PNL PSD – tace şi se face că nu vede ilegalităţi. Nu uitaţi, pentru sesizări, aveţi la dispoziţie Telefonul Cetăţeanului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 – 021.9540 – care este disponibil 24/7″, a declarat primarul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati