Primăria Sectorului 1: Administratorul unui restaurant de pe Calea Floreasca şi-a desfiinţat singur construcţiile ridicate abuziv

Terasele cu pretenţii din cartierul Floreasca care ocupaseră abuziv trotuarul şi spaţiul verde au început să intre în legalitate ca urmare a unei ample acţiuni în zonă a Poliţiei Locale Sector 1. Astfel, în urma somaţiilor polițiștilor, administratorul unui restaurant şi-a desfiinţat singur construcţiile ridicate abuziv pe domeniul public.

Poliţia Locală Sector 1 le-a transmis administratorilor teraselor din Cartierul Floreasca care ocupau abuziv domeniul public somaţii să intre în legalitate, să desfiinţeze construcţiile ilegale, să elibereze domeniul public şi a dat amenzi.

  • În cazul în care legea nu este respectată, primarul Sectorului 1 va emite dispoziţiile de demolare, iar cheltuielile vor fi recuperate de la cei care au ocupat abuziv domeniul public.

„Administratorul restaurantului Cava Bistro şi-a desfiinţat singur construcţiile ridicate abuziv pe domeniul public. Deci, se poate! Fostele administraţii au închis ochii atunci când domeniul public era ocupat abuziv sau când se ridicau construcţii ilegale. Au trenat ani întregi procesul de cadastrare a domeniului public, în dispreţ faţă de cetăţeni şi faţă de bunul public. Acest lucru nu se va mai întâmpla în Sectorul 1”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 a demarat un amplu program de cadastrare a Sectorului 1.

La nivelul administraţiei locale a Sectorului 1 s-a format o echipă care se ocupă exclusiv de cadastrarea acestei zone administrative. Potrivit primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost dezvoltată o metodă inovativă care a fost preluată şi de alte UAT-uri. În acelaşi timp specialiştii primăriei digitalizează informaţia pentru a obţine hărţi în format GIS.

„Până să ajung primar nimeni nu s-a preocupat, în cel mai bogat Sector al Capitalei, de cadastru. Când mi-am început mandatul de primar am găsit o situaţie catastrofală, mai rea decât în cele mai defavorizate cătune. Domeniul public era cadastrat la nivel de mai puţin de 5%! Nici măcar cele 50 de străzi înscrise la OCPI nu erau corect cadastrate: deşi în realitate au 6 metri lăţime, în planurile cadastrale ele figurau în anumite locuri cu numai 1 metru, restul figurând ca proprietate privată. Adică persoane private şi-au cadastrat abuziv o parte din domeniul public înaintea primăriei. Obiectivul meu este să cadastrez tot domeniul public din Sectorul 1”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati