Primăria Sectorului 1 ajută ediția a XV-a a Festivalului de Teatru Independent “Undercloud”

Spectacole de teatru jucate exclusiv de tineri artiști independenți, spectacole de dans contemporan, lansări de carte, performance-uri, prezentare de costume de teatru sunt unele dintre cele mai importante atracții ale ediției a XV-a a Festivalului de Teatru Independent „Undercloud”,  care va fi găzduită în perioada 13-19 iunie de Sectorul 1 al Capitalei.

Primăria Sectorului 1 intenționează să coopereze cu organizatorul evenimentului – Fundației Calea Griviței, reprezentată de artistul și omul de cultură Chris Simion – Mercurian, în implementarea  acestui festival de referință al peisajului cultural bucureștean.

În ședința de vineri a Consiliulului Local Sector 1 a fost aprobat în unanimitate Proiectul de hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului București împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî cu privire la încheierea unui protocol de cooperare între Consiliul Local al Sectorului 1 și Fundația „Calea Griviței” în scopul implementării proiectului cultural de interes public local „Undercloud – Festival de Teatru Independent Ediția 15”.

„Admir determinarea cu care regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian promovează cultura sub toate formele ei. Așa că am răspuns pozitiv atunci când ne-a cerut sprijinul pentru organizarea Festivalului de Teatru Independent Undercloud pe Calea Griviței. Se simte nevoia unui nou început și a unei renașteri a manifestărilor culturale care să răspundă așteptărilor unui public exigent așa cum este în Sectorul 1. Consiliul Local Sector 1 a votat astăzi în unanimitate proiectul cultural prin care cerem împuternicirea Consiliului General pentru a putea coopera pentru realizarea Undercloud 2022. Suntem presați de timp, festivalul va avea loc în perioada 13 – 19 iunie 2022, așa că așteptăm  aprobarea pentru a demara cât mai repede această cooperare”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Undercloud – Festival de Teatru Independent Ediția 15” se va desfășura în următoarele locații: Teatrul dramaturgilor, Muzeul Literaturii, Biserica Sfinții Voievozi, UNARTE, J’ai Bistrot, Black Habit și Grivița 53, precum și în spațiile adiacente de pe Calea Griviței. Scopul de a muta festivalul pe Calea Griviței este de a revitaliza zona, de a veni în sprijinul dezvoltării conceptului de Cartier Creativ, de a câștiga în timp o atmosferă de festival precum cea de la Avignon și de a aborda spații noi care pot fi transformate în scene temporare pentru artiștii independenți.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati