Primăria Sectorului 1 alocă peste 77 milioane lei investițiilor în infrastructură și în achiziționarea de aparatură medicală modernă

Primăria Sectorului 1 spune că va realiza în acest an investiții fără precedent în spitalele din această zonă administrativă. Este vorba despre finanțări în cuantum de 85 de milioane lei, din care peste 77 milioane lei sunt destinați investițiilor în infrastructură și în achiziționarea de aparatură medicală modernă, iar peste 7 milioane lei pentru cheltuielile de funcționare, în special pentru plata utilităților (apă, canal, electricitate, gaze etc).

Achiziționarea unui unui aparat medical performant RMN și a unui echipament de chirurgie laparascopică de ultimă generație la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”, reabilitarea secțiilor și laboratoarelor de la același spital, modernizarea Unității de Primiri Urgențe, a secțiilor ATI și a Blocului Operator al Secției de Ortopedie III de la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”și achiziționarea unui Laser dentar ultramodern la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” sunt cele mai importante investiții în sistemul medical din Sectorul 1 pe care le vom finanța în acest an.

„În acest an, derulăm investiții record în Sănătate. Demersul nostru vine într-o perioadă în care la nivel central construirea spitalelor regionale a fost abandonată, iar ministrul Sănătății a blocat Planul naţional pentru prevenirea şi combaterea cancerului. Facem aceste investiții după ce am discutat cu cadrele medicale care știu cel mai bine care sunt nevoile reale ale spitalelor, pentru a crește calitatea actului medical”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand

În concret, doar Spitalul Universitar de Urgență „Elias” va beneficia în acest an de investiții de peste 40 de milioane lei:
– Achiziționarea și instalarea unui RMN ultramodern- 15 milioane lei;
– Reabilitarea secțiilor și laboratoarelor spitalului – 20 de milioane lei;
– Echipament chirurgie laparoscopică – 2 milioane lei;
– Echipament testare complexă a funcției respiratorii – 600.000 lei;
– Audit Energetic și proiectare reabilitare energetică – 2.500.000 lei.

Totodată, administrația locală a Sectorului 1 va investi aproximativ 9 milioane lei pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe, a secțiilor ATI și a Blocului Operator al Secției de Ortopedie III de la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”.

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cea mai importantă investiție în aparatură medicală  care va fi realizată în acest an o constituie achiziționarea unui Laser Dentar de ultimă generație pentru terapie țesuturi dentare dure. Valoarea investiției este de peste 300.000 de lei.

„În Sectorul 1 au trecut vremurile când banii destinați bugetului Sănătății erau dirijați către televiziunile de partid, firme de casă și pentru construirea de machete de spital în scop electoral. Vremea risipei și a dezmățului financiar a trecut, este timpul pentru realizări concrete”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati