Primăria Sectorului 1 amenajează un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere

Locuitorii Sectorului 1 și nu numai vor beneficia de un nou spațiu de relaxare și de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii. Primăria Sectorului 1 va amenaja un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în unanimitate, în ședința din 25 februarie 2021, solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului București privind transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenului în suprafață de 11.683 metri pătrați situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, în vederea amenajării unui spațiu de relaxare.

Potrivit proiectului de hotărâre, crearea de noi spații verzi este o necesitate în condițiile în care în România media de spații verzi pe cap de locuitor este de 21,3 mp, mai mică decât standardele europene în materie – 26 mp/locuitor și mult sub recomandările Organizației Mondiale a Sănătății – 50 mp/locuitor.

În Capitală, situația se prezintă și mai rău din acest punct de vedere: potrivit rapoartelor Primăriei Municipiului București media de spații verzi este de 9 mp/locuitor.

“Pentru că bucureștenii au nevoie de aer, au nevoie de verde, ne-am propus ca în Sectorul 1 să identificăm cât mai multe terenuri libere pentru a amenaja locuri de recreere în care locuitorii să se relaxeze în mijlocul naturii, departe de zgomotul orașului”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Administrația Domeniului Public Sector 1 a identificat terenul de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48 și a constatat că este propice pentru amenajarea unui loc de recreere. În prezent, acest teren aflat în proprietatea Municipiului București este nefolosit, neamenajat și neîngrijit, vegetația este lăsată să crească spontan, iar iluminatul public lipsește.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati