Primăria Sectorului 1 are un nou site, care a costat 50.000 de euro

Primăria Sectorului 1 are un nou website realizat în cadrul unui proiect POCA finanțat din fonduri europene. A costat 50.000 de euro, iar prețul include și mentenanța lui pe o perioadă de 3 ani, anunță primarul Clotilde Armand.

Vechiul website nu mai fusese actualizat de peste 15 ai, din 2008,  și nu era optimizat pentru a fi accesat de pe telefon. Fusese făcut de o firmă de casă PSD, iar cu banii cheltuiți pe mentenanță s-ar fi putut realiza 3-4 site-uri noi. Am constatat un dezinteres profund al fostelor administrații PSD și PNL pentru a digitaliza și transparentiza activitatea de zi cu zi a primăriei.  Serviciile IT au fost folosite doar pentru a sifona bani din bugetul local.

www.primariasector1.ro funcționează ca o veritabilă platformă care unește toate serviciile oferite de instituțiile administrației locale: Evidența Populației, Direcția Taxe și Impozite, Administrația Domeniului Public, Poliția Locală, DGASPC, Centrul Medical “Caraiman” și Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului.

Noul website este compatibil cu toate device-urile, poate rula pe orice platformă (Windos, Linux, IOS, Android etc.), și are un motor de căutare care permite găsirea rapidă a informaților. Având în vedere ultimele atacuri cibernetice care au vizat instituțiile publice, în realizarea lui am pus accent pe securitatea informațiilor și pe protejarea datelor cu caracter personal.  

„Lansarea acestei platforme website reprezintă un pas semnificativ către modernizarea și eficientizarea serviciilor publice, punând accent pe accesibilitate, transparență și implicarea cetățenilor în procesul decizional”, a scris Armand, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati