Primăria Sectorului 1 începe recrutarea personalului pentru autorecenzarea asistată

Primăria Sectorului 1 anunţă demararea recrutării persoanelor care vor ajuta, în calitate de recenzori, pe acei locuitori care optează pentru autorecenzare în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor şi nu au cunoştinţele de IT necesare să facă această activitate fără consiliere.

„Cetăţenii care doresc să aibă calitatea de recenzori pentru autorecenzarea asistată din Sectorul 1 se pot înscrie până în data de 24 februarie, prin transmiterea cererii tip de înscriere în lista de candidaţi pe adresa de e-mail recensamant@primarias1.ro sau prin depunerea acesteia la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9 în programul de lucru cu publicul – luni, marţi, miercuri, vineri. Cererea tip de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul instituţiei www.primariasector1.ro, ataşată la acest anunţ sau poate fi obţinută de la Registratura Primăriei Sectorului”, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Vor fi selectate, de către o structură specializată din cadrul Institutului Naţional de Statistică, aproximativ 30 de persoane pe baza unui punctaj de evaluare.

Autorecenzarea asistată se va desfăşura în perioada 14 martie – 15 mai, iar persoanele care vor fi selectate pentru a desfăşura această activitate în Sectorul 1 îşi vor desfăşura activitatea în fiecare zi, inclusiv sâmbăta şi duminica, între orele 8,00 – 20,00, împărţiţi în două ture.

Plata recenzorilor se va face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistenţa, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea persoanei” şi 3,5 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea locuinţei”.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor se desfăşoară în trei etape:

* 1 februarie – 13 martie: preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;

* 14 martie – 15 mai: autorecenzare;

* 16 mai – 17 iulie: colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati