Primăria Sectorului 1: Lucrările de construire ale Complexului Educațional din Greenfield sunt în grafic

Lucrările de construire ale Complexului Educațional complet din cartierul Greenfield sunt în grafic. Echipele firmei contractante au pregătit infrastructura, au turnat stratul de beton de egalizare pentru școală, sala de sport și grădiniță.

”Noi continuăm lucrurile bune pentru comunitate. Aceste lucrări sunt rezultatul investițiilor record pe care le-am realizat în Educație. Numai în acest an am alocat peste 20% din buget pentru modernizarea învățământului”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Administrația locală a Sectorului 1 construiește în cartierul Greenfield o școală, o grădiniță, o sală de sport, o bibliotecă, ateliere de arte/muzică, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă, precum și locuri de parcare.

Suprafața construită desfășurată totală a viitorului centru educațional va fi de 7.558 mp din care suprafața utilă totală va fi de 6.756,31 mp.

Clădirea grădiniței va avea un regim de înălțime de P+1, o suprafață construită desfășurată de 2.548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2.297,24 mp. Viitoarea grădiniță a fost prevăzută cu 15 grupe cu un număr total de 150 de preșcolari.

Școala va avea un regim de înălțime de P+2E+Eth, o suprafață construită desfășurată de 5.009,53mp, din care o suprafață utilă de 4.459,07 mp. Aceasta va avea două corpuri. Corpul 1 va fi destinat activităților curente de învățământ: săli de clasă, laboratoare și spații administrative, iar în Corpul 2 vor funcționa o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică. Viitoarea școală va avea 13 săli de clasă, unde își vor desfășura cursurile 390 de elevi, precum și 10 cabinete și laboratoare.

Statistică ISMB: avem cele mai multe grădinițe și școli din Capitală, deschise în perioada verii

Rezultatele investițiilor masive în Educație realizate de Primăria Sectorului 1 în ultimii ani se văd și în statisticile oficiale de la nivelul Capitalei. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pe perioada vacanței școlare, în Sectorul 1 sunt deschise cele mai multe grădinițe și școli din Capitală. Avem două programe educaționale inițiate și finanțate de către Primăria Sectorului 1: „Grădinița de Vacanță” și „Școala de Vară”.

În cadrul acestora, peste 4.000 de copii care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1 vor putea merge în acest an la grădiniță și la școală și în perioada vacanței de vară. Astfel, în perioada 1 iulie- 31 august 2024, în fiecare zi lucrătoare, între orele 08:00-17:00, copiii vor fi supravegheați de cadre didactice specializate, vor avea mese calde/gustări și vor participa la activități educativ – recreative specifice vârstei lor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati