Primăria Sectorului 1 vrea să îi lase pe cetățeni să decidă proiectele viitoare

Primăria Sectorului 1 a lansat, în dezbatere publică, pe data 19 iunie, un proiect de hotărâre care le dă dreptul cetățenilor sa decida cum vor fi cheltuiți 400.000 de euro.

Dacă inițiativa pentru 2020 va fi un succes, suma va crește, de la an la an, până la 10.000.000 de lei, scriu ei de la DCNews. Este vorba despre o premieră la nivelul Bucureștiului.

Cetățenii vor putea spune ce-și doresc pentru București

Documentul publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 1 arată că oamenii pot propune și, apoi, vota, proiecte de până la 40.000 de euro, cu TVA inclus.

Se pot propune proiecte rapide și punctuale în ceea ce privește: amenajarea sau reabilitarea de alei, trotuare, scuaruri sau zone pietonale, amenajarea de spații publice prin mobilier stradal sau iluminat public, amenajarea de locuri de joacă sau de spații verzi a venit momentul să vă exprimați.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a precizat că a considerat mandatul său drept o obligație de a face lucruri împreună cu oamenii și pentru oameni, iar acest proiect este un pas mare înainte. Edilul a zis că stă de vorbă în fiecare zi cu cetățenii din Sectorul 1, comunică cu ei deschis pe Facebook, și a răspuns întotdeauna la solicitări și întrebări.

Cine poate participa la proiect

Proiectul prevede întâlniri față în față cu locuitorii din Sectorul 1, atât în perioada de informare, cât și în perioada de vot. Vor putea participa cu idei și propuneri, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază pe raza Sectorului 1, cu vârsta împlinită de 16 ani.

”Bugetarea participativă este un contract direct cu cetățenii, o dovadă în plus că vocea lor contează și că ușile de primărie sunt deschise pentru problemele și nevoile lor. Susțin acest proiect pentru că este transparent și reduce la minimum birocrația, suspiciunea și jocurile politice”, a mai spus Dan Tudorache.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati