Primăria Sectorului 1 vrea să transforme Piața Matache într-un hub cultural

Primăria Sectorului 1 a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru modernizarea Pieței Matache. Primarul Clotilde Armand dorește transformarea acestui spațiu într-un hub cultural și un pol al gastronomiei. Pentru elaborarea documentului instituția este dispusă să plătească până la 718.000 lei.

”Vrem să redăm valoarea acestui reper, să facem atractivă această zonă istorică. Astfel am gândit viitoarea Piață Matache, o zonă pe care fostele administrații au neglijat să o dezvolte. Va fi și un hub cultural și gastronomic, un punct de atracție pentru turiști. Am plănuit acolo inclusiv un loc special pentru amplasarea unor ateliere meșteșugărești. Vrem să demolăm construcțiile haotice care au umplut zona istorică de la intersecția Calea Griviței cu Calea Buzești și să transformăm întregul cartier. Ne dorim spații comerciale moderne la parter cu galerii acoperite, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, o locație pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri și terase”, a scris primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina de Facebook.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 17 ianuarie. Valoarea estimată a contractului este de 718.087 lei, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice.

”Ofertele se vor deschide pe 17 ianuarie. Departajarea lor se va face prin preț, soluția abordată pentru reamenajarea Pieței, propunerile făcute pentru creșterea atractivității zonei și soluția cu o amprentă cât mai mică de carbon”, a mai explicat primarul Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati