Primăria Sectorului 2 a acordat 1674 de tichete sociale pentru achiziționarea de medicamente şi dispozitive medicale

Circa 1700 de tichete sociale au fost acordate, în primul trimestru al acestui an, pentru 275 de persoane aflate în situații de risc social de către Primăria Sectorului 2 prin Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 2.

„Șanse pentru sănătate” este programul Primăriei Sectorului 2 prin care se acordă ajutoare materiale, constând în tichete sociale, în vederea achiziționării de produse farmaceutice şi dispozitive medicale. Beneficiarii acestui program sunt persoanele vârstnice, cele cu handicap sau singure şi/sau membrii din familii beneficiare de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Primăriei.

Cine beneficiează de programul “Șanse pentru sănătate”?

De asemenea, beneficiază de acest ajutor şi persoanele al căror venit net lunar pe membru de familie nu depășește salariul minim brut pe economie.

„Programul „Șanse pentru sănătate” a fost inițiat în conformitate cu politicile şi strategiile guvernamentale de asistență socială în vederea prevenirii şi combaterii marginalizării sociale şi a sărăciei. Pentru persoanele vârstnice, persoanele cu handicap, persoanele şi familiile cu venituri reduse, tichetele sociale destinate achiziționării de produse farmaceutice şi dispozitive medicale reprezintă un sprijin pentru întreținerea sănătății, înseamnă acces la medicamentele şi dispozitivele medicale de care au nevoie şi pe care, altfel, nu şi le-ar putea permite. În calitate de autoritate publică, avem mereu în centrul preocupărilor noastre cetățeanul şi nevoile lui”, a declarat Mugur Mihai Toader, primarul sectorului 2.

6 tichete a câte 50 de lei

Trimestrial, prin Programul „Șanse pentru sănătate” se acordă câte șase tichete în valoare de 50 de lei fiecare pentru achiziționarea de produse farmaceutice şi câte opt tichete în valoare de 50 de lei fiecare pentru achiziționarea de dispozitive medicale şi accesorii, pentru persoanele singure şi familiile care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

În primul trimestru al anului 2019, Primăria Sectorului 2, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 2, a acordat 1674 de tichete sociale, în valoare de 83.700 lei, pentru 275 de persoane.

Din acest total, 263 de persoane au beneficiat de 1578 de tichete sociale, în valoare totală de 78.900 de lei, pentru achiziționarea de produse farmaceutice, iar alte 12 persoane au primit 96 de tichete sociale, în valoare totală de 4800 de lei, pentru achiziționarea de dispozitive medicale.

Începând cu anul 2016, prin Programul ”Șanse pentru sănătate” sute de locuitori ai sectorului 2 care se aflau în situații de risc social au primit sprijin pentru achiziționarea de produse farmaceutice şi dispozitive medicale.

Finanțarea Programului „ Șanse pentru sănătate” se face din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 2, prin sume alocate cu această destinație din bugetul local.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati