Primăria Sectorului 2 a depus cererea de finanțare prin PNRR pentru Reabilitarea Termică a 14 blocuri

Primăria Sectorului 2 anunță că a depus cererea de finanțare prin PNRR pentru Reabilitarea Termică a 14 blocuri, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, este vorba de primul apelul PNRR – “Valul Renovării”, Schema de granturi pentru eficiența energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale.

Sectorul 2 are o alocare financiară prin PNRR de 12.469.663 euro.

Cele 14 blocuri incluse în cererea de finanțare sunt următoarele:
1. Bloc 30 A – Strada Maior V. Băcilă nr. 23
2. Bloc 11 – Aleea Piatra Mare nr. 1
3. Bloc A – Str. Cremenița nr. 2
4. Bloc D – Str. Cremenița nr.8
5. Bloc 8 – Str. Răscoala din 1907 nr. 4
6. Bloc 30 B – Str. Maior V Băcilă nr 25
7. Bloc 12 – Str. Răscoala din 1907 nr. 6
8. Bloc 98 – Str. Fabrica de Gheață nr. 12
9. Bloc 5 IRTA – Str. Mașina de Pâine nr. 20 B
10.Bloc 461 – Str. Avrig nr. 39
11.Bloc 443 – Str. Elev Ștefănescu Ștefan nr. 1
12.Bloc P33 A – Str. Avrig nr. 30
13.Bloc 420 B – Str. Elev Ștefănescu Ștefan nr. 57
14.Bloc 44 – Aleea Bistricioara nr. 8

”Este important de subliniat că va mai urma un nou apel în viitorul apropiat. Avem documentațiile pregătite deja pentru următorul lot de peste 30 blocuri.”, completează Primăria Sectorului 2.

Valoarea întregii investiții este de 12. 450 200 euro și presupune:

👉 Lucrări de reabilitare termică a anvelopei (izolarea termică a fațadei, închiderea balcoanelor, izolarea termică a planșeului peste subsol, izolarea termică a pereților ce formează anvelopa termică a clădirii, etc)
👉 Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ de furnizare a apei calde de consum (repararea/refacerea/înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic în scopul reducerii pierderilor termice și de apă caldă
👉 Instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică
👉 Modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri
👉 Alte tipuri de lucrări – repararea trotuarelor de protecție pentru a evita infiltrațiile, repararea teraselor, repararea elementelor de construcție ale fațadei (ce pot pune în pericol viața trecătorilor), refacerea finisajelor interioare, etc.

”Investițiile sunt axate pe intervenții ce duc la o creștere semnificativă a eficienței energetice a fiecărei clădiri – fapt ce se reflectă în reducerea cu 50% a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, dar și în reducerea cu 30-60% a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 comparativ cu situația dinainte de renovare a clădirii.
Reducerea consumului și a risipei de energie ne ajută să ne atingem dezideratul: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, care, de altfel, este o prioritate strategică pentru întreaga Europă.”, mai spune sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati