Primăria Sectorului 2 a publicat lista locurilor libere de parcare. Primarul spune că „e un fel de Triunghiul Bermudelor”

Primăria Sectorului 2 a anunțat, marți, că a publicat pe site lista locurilor libere de parcare din această zona administrativ-teritorială.

„Situația locurilor de parcare în Sectorul 2 e un fel de Triunghiul Bermudelor. Azi e liber, mâine nu e. Atribuirea lor se întâmplă cumva ferit de ochiul public, iar suspiciunile cetățenilor sunt mari pe bună dreptate. Pe site-ul ADP, instituția care se ocupă de gestiunea lor, nu există nici măcar o informare simplă a locurilor de parcare libere la acest moment.

De când am preluat mandatul le-am cerut o situație la zi. Inițial, mi s-a spus că avem 27.000 de unități, din care peste 1.900 libere. Am insistat să primesc lista clară cu fiecare loc în parte. Ieri am primit-o. Brusc avem doar 961. Motivul – o eroare de calcul a bazei de date pe care încearcă să o actualizeze de mult timp. Până la urmă, au verificat tot manual”, a scris primarul Radu Mihaiu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, este inacceptabil că un lucru „atât de simplu” să fie făcut la mâna.

„Vom schimbă asta. Vom implementa un sistem prin care situația locurilor de parcare să fie în timp real, la vedere. Vom asigura că atribuirea să se facă automat, fără o decizie umană care poate fi subiectivă”, a transmis Radu Mihaiu.

El a adăugat că locurile de parcare existente nu ajung nici pentru 10% din mașinile în Sectorul 2. „E clar că o să avem nevoie să ne organizăm mai bine spațiul public, dar, până atunci, putem măcar să fim sinceri și deschiși cu situația actuală. Am cerut Primăriei, dacă ADP nu poate, să publice lista acestor locuri de parcare libere”, a susținut Radu Mihaiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati