Primăria Sectorului 2 alocă 15.000.000 de lei pentru programul „Şcoală după şcoală”

În acest an, Primăria Sectorului 2 alocă un buget de 15.000.000 de lei pentru desfăşurarea programelor de tip „Şcoală după şcoală”

. Alocarea financiară pentru fiecare beneficiar este de 35 de lei/zi/elev, un total de 700 lei/lună/elev. Atât bugetul de 15 milioane de lei, cât şi „Regulamentul de finanţare pentru facilitarea participării la activităţi educative de tip „Şcoală după şcoală”” pentru elevii înscrişi în unităţile de învăţământ din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti au fost aprobate în şedinţa Consiliului Local de astăzi, 17 ianuarie 2023.

Programul „Şcoală dupa şcoală” finanţat de Primăria Sectorului 2 propune o masă caldă şi un program de tip after-school până la ora 18.00 pentru cei peste 2.200 de copii înscrişi în cadrul său în acest an şcolar. Programul se regăseşte deja în 14 şcoli gimnaziale din sector. S-a dovedit a fi un real succes în rândul elevilor, dar şi un mare sprijin pentru părinţii care-şi încheie programul de lucru în jurul orei 18.00.

Sunt eligibili pentru alocarea financiară organizatorii parteneri educaţionali care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

– organizează programe de tip „Şcoală după şcoală” în unităţile de învăţământ care au primit avizarea funcţionării acestui program în conformitate cu Ordinul MECTS nr. 5349/07.09.2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare a Programului „Şcoală după şcoală”, cu modificările şi completările ulterioare;

– oferă copiilor beneficiari o masă caldă pentru fiecare zi şi posibilitatea de a beneficia de programe educaţionale şi servicii de supraveghere şi îndrumare până la ora 18:00, de luni până vineri, dacă părinţii doresc acest lucru;

– permit coplata din partea reprezentanţilor legali ai copiilor beneficiari, în cazul în care costul total al serviciilor contractate de către aceştia în cadrul Programului „Şcoală după şcoală”, la care face referire prezenta hotărâre, este mai mare decât suma alocată per elev;

Se oferă alocarea financiară prevăzută de prezenta hotărâre doar pentru programele şi beneficiarii care desfăşoară activităţi ce presupun prezenţa fizică a elevilor la clasă, nu şi pentru programe care se desfăşoară on-line.

O altă condiţie este ca elevii înscrişi în program să nu primească şi să nu urmeze să primească finanţare din alte fonduri nerambursabile, cum ar fi, dar fără a se limita la acestea, fonduri europene sau alte fonduri de la bugetul local, în perioada în care prezenta hotărâre îşi produce efectele, cu excepţia copiilor din familii vulnerabile înscrişi în programe de educaţie remedială finanţate din bugetul local al Sectorului 2.

Contravaloarea serviciilor educaţionale, de supraveghere şi îndrumare, precum şi de furnizare hrană contractate de către partenerii educaţionali se finanţează de către Direcţia Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2.

Sumele necesare derulării proiectului vor fi alocate în bugetele unităţilor de învăţământ din subordinea Direcţiei Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2, care au primit avizarea funcţionării acestui program în conformitate cu Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 5349/ 07.09.2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare a Programului Şcoală după Şcoală, cu modificările şi completările ulterioare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati