Primăria Sectorului 2 alocă 18 milioane de lei pentru două centre pentru refugiaţi / Unde se pot face donații în Sectorul 2

Consiliul Local al Sectorului 2 a decis relocarea sumelor prevăzute pentru măsurile anti-COVID, în valoare de aproape 18 milioane de lei, în vederea pregătirii a două centre ale DGASPC Sector 2 pentru găzduirea a 100 de refugiaţi din Ucraina.

Este vorba despre Centrul de îngrijire şi găzduire „Neghiniţă” şi Centrul pilot de protecţie pentru copilul victimă a traficului de fiinţe umane „Gavroche”, care au o capacitate de câte 50 de persoane fiecare.

Totodată, Consiliul Local a aprobat achiziţia de hrană, servicii de catering, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală şi alte bunuri care se vor dovedi necesare, respectiv a serviciilor de cazare, după caz, prin procedură de achiziţie publică în regim de urgenţă, conform unor prevederi din Legea nr. 98/2006 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, cu notificarea prealabilă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) privind necesarul de bunuri şi servicii şi cu decontarea ulterioară de către IGSU şi/sau unităţile subordonate, respectiv alte organe ale administraţiei publice, în condiţiile ce vor fi stabilite prin acte normative ulterioare.

”Trebuie să ne mișcăm extrem de rapid pentru a achiziționa cele necesare pentru funcționarea centrelor de cazare, dar și a produselor de strictă necesitate – hrană/servicii de catering, îmbrăcăminte, produse de igienă personală. Sumele vor fi ulterior decontate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Aceasta este o primă măsură luată pentru acordarea de sprijin și asistență umanitară.”, a transmis Primăria Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.

Donații București. Unde se pot face donații în Sectorul 2

La nivelul DGASPC Sector 2, Primăria Sectorului 2 strânge donații împreună cu Crucea Roșie Română, Filiala Sector 2 București.

Pentru cine dorește să doneze, o poate face la sediul din Pantelimon 301, telefon 021-9798.

Se primesc donații constând în:
🥫alimente neperisabile: făină, ulei, zahar, orez, mălai, compot, conserve, sos de roșii, paste făinoase, lapte praf;
🧼produse de igienă: pastă de dinți, șampon, săpun, hârtie igienică, pampers, produse igienă feminină;
🛏de asemenea: pilote, pături, perne, saci de dormit, lenjerii de pat, prosoape.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati