Primăria Sectorului 2 anunță că va face un centru de zi pentru persoanele diagnosticate cu boli neurodegenerative

Primăria Sectorului 2 anunță că va face un centru de zi pentru persoanele diagnosticate cu boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență.

Centrul de zi pentru adulți va furniza servicii sociale atât persoanelor diagnosticate cu Alzheimer cât și aparținătorilor, oferind în același timp o pauză atât de necesară îngrijitorilor, care sunt expuși epuizării fizice și psihice.

 Ce servicii va oferi centrul pentru adulți:

     Consiliere (direcţii în modelele de îngrijire);

     Asistenţă medicală (administrarea unor tratamente medicale);

     Nutriţie (masă şi gustări hrănitoare);

     Îngrijire personală (duş, frizerie/coafură etc.);

     Managementul comportamentelor asociate cu demența (rătăcire, incontinenţă, halucinaţii, dificultăţi de vorbire etc.);

     Terapii menite să întârzie senilitatea;

Centrul de zi pentru adulţii cu boli neurodegenerative va fi deschis între 7 şi 10 ore pe zi și poate oferi servicii inclusiv în weekend sau în zilele libere.

Acesta va fi amenajat pe strada Vasile Lascăr nr. 27, într-un imobil aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti, ce va fi renovat.

Imobilului este alcătuit dintr-un teren împrejmuit (cu o suprafață 709 mp), o clădire administrativă (cu un regim de înălțime subsol + parter + mezanin şi o suprafaţă desfăşurată de 1.077 mp), precum şi două clădiri anexă (cu suprafețe de 47 mp, respectiv 12 mp).  

Proiectul este în stare incipientă. A fost solicitat Consiliului General al Municipiului Bucureşti să transmită imobilul în administrarea Primăriei Sector 2, mai precis Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati