Primăria Sectorului 2 deschide apelul de proiecte pentru finanţări nerambursabile prin Legea 350/2005

Primăria Sectorului 2 deschide apelul de proiecte pentru finanţări nerambursabile prin Legea 350/2005. ”Investim până la 150.000 de lei în proiecte utile din domeniile mediu, sport, educaţie şi social”, transmite PS2.

Primăria Sectorului 2 invită asociaţiile, fundaţiile, cultele şi persoanele fizice ce desfăşoară activităţi non-profit să depună, începând de astăzi, 9 aprilie 2024, propuneri de proiecte pe domeniile mediu, sport, educaţie şi social. Cele mai bune şi utile proiecte vor primi finanţări nerambursabile de până la 150.000 de lei.

”Şi anul acesta, prin Legea 350/2005, finanţăm până la 90% din valoarea proiectelor ce aduc transformări benefice comunității Sectorului 2, proiecte ce inspiră oamenii să facă mai multă mişcare, să devină mai implicați civic și mai prietenoși cu mediul.”, arată sursa citată.

În 2024, bugetul total destinat finanțărilor nerambursabile prin Legea 350/2005 este de 3.000.000 de lei, ceea ce înseamnă că se alocă câte 750.000 de lei pentru fiecare domeniu în parte.

„Cum Sectorul 2 este singurul din Bucureşti desemnat de Comisia Europeană drept unul dintre cele 100 de Oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030, ne-am asumat ferm adoptarea unor măsuri concrete, ce reduc consumul de energie şi poluarea din oraş. Drept urmare, componenta de Mediu a sesiunii de granturi nerambursabile din acest an are o abordare nouă: un parteneriat deschis şi colaborativ între Primăria Sectorului 2, comunitate şi societate civilă. Am avut o serie de dialoguri utile cu Asociaţiile de Proprietari, ceea ce ne-a inspirat să aducem o serie de modificări regulamentului de aplicare. Ca răspuns la interesul crescut pentru montarea de panouri fotovoltaice şi pompe de căldură la bloc, finanţăm astfel de proiecte punctuale cu beneficii majore. Şi o facem în cel mai firesc mod – prin implicarea tuturor actorilor cheie – primărie şi Asociaţii de Proprietari asociate cu un ONG de Mediu”, declară primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

  • Aşadar, sesiunea de anul acesta aduce o noutate: putem finanța inclusiv producţia de energie verde la bloc. După modelul de bune practici al Asociației ÎntreVecini, în 2024 finanţăm echiparea blocurilor cu tehnologii regenerabile, precum și realizarea de activităţi de dezvoltare comunitară sustenabilă, notează PS2.

Asociaţia ÎntreVecini este partener activ în cadrul programului „Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030″, un program al Comisiei Europene la care Sectorul 2 a aderat.

De altfel, decizia de a modifica lista activităţilor ce pot primi finanțare pe domeniul Mediu este motivată de angajamentul ferm asumat de Sectorul 2 în fața Comisiei Europene de a deveni un sector neutru din punct de vedere climatic până în 2030. Neutralitatea climatică se referă la a nu polua mai mult decât poate absorbi natura.

Cei care doresc să obţină aceste finanţări de la bugetul local, prin Legea 350/2005, trebuie să asigure la rândul lor o cofinanțare de minimum 10% din valoarea totală a proiectului.

Totodată, activităţile specifice proiectului se vor desfăşura pe raza Sectorului 2. Doar în baza unei justificări temeinice pot fi propuse şi alte locuri.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 10 mai 2024, ora 14:00.

Anul trecut, datorită acestor finanţări prin Legea 350/2005, comunitatea Sectorului 2 a beneficiat de mai multe proiecte utile comunităţii, cum ar fi: Incluziune digitală pentru persoane vârstnice din Sectorul 2, Prietenul meu blănos, Go Summer Camp, Grădinițe incluzive în Sectorul 2 şi altele.

Susținem prin finanțări nerambursabile proiectele care servesc cu adevărat oamenilor şi îi încurajăm pe cei interesaţi să se înscrie în competiţia de proiecte pentru a-şi transpune ideile în realitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati