Primăria Sectorului 2: Este nevoie de mai multă ordine. Și de mai mult respect

În Sectorul 2 este nevoie de mai multă ordine. Și de mai mult respect. Față de concetățeni. Față de spațiile verzi. Față de domeniul public. Față de bunurile comunității. Față de lege, în general, spune Primăria.

În ultimele luni, se derulează campanii ample de ridicare a panourilor și prismelor publicitare amplasate ilegal, a chioșcurilor și tarabelor abandonate, se reorganizează și se ordonează chioșcurile de flori, etc. 

„Primim multe sesizări și mesaje din partea voastră legate de diverse spețe, ce fie denotă lipsă de bun simț, fie încălcarea legii. La o analiză detaliată, nu au fost identificate dispoziții legale locale care să reglementeze drept „contravenții” diverse fapte. De exemplu, amplasarea deșeurilor, sistemelor sau dispozitivelor ilegale de ocupare și blocare a domeniului public, precum nici pentru cele de ocupare a domeniului public cu vehicule înafara spațiilor marcate expres de ADP. Drept urmare, avem pe ordinea de zi a Ședinței de Consiliu Local de joi, 22 iulie, un proiect de hotărâre ce completează sancționarea faptelor ce reprezintă contravenții”, a scris Primăria, pe Facebook.

Iată câteva exemple de completări:

Să nu staționezi, repari sau să speli automobilul/autovehiculul pe spații verzi, pe maluri de lacuri sau în orice loc neautorizat.  Pe lângă amendă, se poate fi dispune măsura ridicării autovehiculului de către Poliția Locală – Serviciul Circulație.

Vor fi sancționate persoanele ce amplasează sau depozitează deșeuri de orice tip pe domeniul public sau cele ce ocupă sau blochează spațiul public cu tot felul de obiecte sau dispozitive (lăzi, tomberoane, sticle, panouri, anvelope auto, etc.)

 Expunerea de lăzi frigorifice, rulote, chioșcuri, tonete, rastele de legume-fructe, terase sezoniere, mobilier publicitar fără a avea avizul și dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public va fi sancționată – amendă de 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice sau 1.000-2.000 persoane juridice.

Reglementări cu privire la deținătorii de chioșcuri (de flori, carte, presă), care nu respectă legislația în vigoare vor fi sancționați. Fie pentru că nu au avize sau autorizații, fie pentru că nu respectă amplasamentul și condițiile de autorizație.

Dacă proprietarii de imobile (apartament, casă, anexă, etc) întreprind lucrări de reparații, întreținere sau aduc modificări trebuie să comunice Asociației de Proprietari – valabil pentru proprietarii de apartamente. Pentru proprietarii de locuințe individuale, aceștia trebuie să anunțe Poliția Locală (Serviciu Protecția Mediului). Totodată, depozitarea deșeurilor în proximitatea proprietății va fi penalizată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati