Primăria Sectorului 2 începe de joi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar / Cât costă recuperarea

1
439
Pixabay

Primăria Sectorului 2 începe de joi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, a anunțat primarul Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook.

  • Edilul spune că vor fi ridicate în primul rând mașinile care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, cele parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2, iar proprietarii trebuie să plătească minim 500 de lei pentru recuperare.

Regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost aprobat de Consiliul Local în octombrie 2022, dar până acum nu a fost pus în practică deoarece Primăria nu avea unde depozita mașinile ridicate.

„Vă rog, aveți mare atenție unde vă lăsați mașina. De astăzi e operațional serviciul de ridicări mașini. Vom prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Sincer, îmi doresc să nu avem prea mulți “clienți” la platforma de pe Bistricioara, însă asta presupune să NU periclitați siguranța celorlalți prin modul în care vă parcați mașina.
Dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941.

Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2”, a scris Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Mașina poate fi recuperată doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare

Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.

Pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

Șoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare

„Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul. Programul de funcţionare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara. Ulterior, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal”, a explicat Mihaiu.

1 COMENTARIU

  1. Stimatului domn primar RM, ce s-a facut „remarcat” prin intocmirea hartii magnoliilor in Bucuresti, ii solicit intocmirea hartii duzilor din sectorul 2, cartierul Floreasca, acolo unde pomii respectiv , netoaletati de ani de zile, fac impracticabile trotuarele pline de mazga fructelor cazute si care, odata intrate in putrefactie, emana un miros greu suportabil. A se retine faptul ca zona amintita Nu beneficiaza nici de spalarea carosabilului si/sau a trotuarelor, cu exceptia str. Barbu Vacarescu, unde utilajele SUPERCOM fac cale
    intoarsa pe str ramuri Tei. In plus, tot in acel loc, pietonii ce asteapta la trecerea semaforizata catre Kaufland au parte si de „dusuri” cu apa murdara lasata in urma de stropitorile lui Ciuclea.
    Este doar un exemplu de masura in care un primar se gandeste sa vina in sprijinul nevoilor reale ale contribuabililor la bugetul local de sector !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.