Primăria Sectorului 2, licitaţie pentru reabilitarea termică a blocurilor, cu scopul de a reduce costurile cu încălzirea

0
182

Primăria Sectorului 2 anunţă pe SEAP licitaţie pentru un acord-cadru pe patru ani care vizează reabilitarea termică a blocurilor.

Acordul-cadru este împărţit în patru loturi şi va fi finanţat din bugetul local. Conform anunţului, există posibilitatea includerii, în viitor, în cadrul unor programe cu finanţare europeană. Termen limită pentru primirea ofertelor: 11 decembrie, notează Agerpres.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 60%; gradul de adecvare al graficului de execuţie, resursele alocate pentru realizarea activităţilor prin raportare la metodologia de executare a lucrărilor – 15%; planul de management al calităţii lucrărilor executate – 15%, garanţia de bună execuţie – 10%.

Fiecare dintre cele patru loturi acoperă o anumită zonă din sector, având valori estimative cuprinse între 360 – 713 milioane lei.

Sunt vizate următoarele lucrări: izolarea termică a faţadelor, a planşeelor peste subsoluri şi a zonelor de intrare; înlocuirea uşilor şi ferestrelor exterioare; închiderea balcoanelor; lucrări de instalaţii pentru clădiri; termo-hidroizolarea teraselor; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu.

Documentaţia de atribuire privind licitaţia a făcut obiectul unei consultări de piaţă în două etape.

„Importanţa obiectivului derivă din necesitatea reducerii costurilor cu încălzirea pentru populaţie, cu consumul de energie, în special a familiilor/gospodăriilor cu venituri modeste, ceea ce va conduce la creşterea calităţii vieţii şi a puterii de cumpărare a categoriilor sociale defavorizate, precum şi a reducerii consumului de resurse epuizabile pe termen mediu şi lung”, prevede anunţul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.