Primăria Sectorului 2 modifică regulamentul privind amplasarea florăriilor şi a chioșcurilor de presă/ Primarul Radu Mihaiu: ”Sunt șase florării în aceeași intersecție”

Primăria Sectorului 2 vrea să modifice regulamentul privind amplasarea florăriilor şi a chioșcurilor de presă-carte pe spațiul public, cu scopul de a avea un sector mai ordonat şi atractiv.
  • Astfel, primarul Radu Mihaiu transmite că a fost pusă în consultare publică o hotărâre de consiliu care stabilește numărul și pozițiile chioșcurilor din Sectorul 2. Potrivit acestei propuneri, în Sectorul 2 ar rămâne 71 de amplasamente pentru florării și 51 de amplasamente pentru presă: ”Când am preluat mandatul erau 174 locații pentru florării și 208 pentru presă/carte”, arată sursa citată.

Regulamentul este în consultare publică, iar cetățenii pot veni cu sugestii și propuneri până pe 12 octombrie.

”Sunt șase florării în aceeași intersecție”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a precizat, într-o postare pe Facebook, care ar urma să fie noile condiţii privind amplasarea florăriilor şi a chioşcurilor de presă-carte.

„De câte florării avem nevoie în Sectorul 2?

  • El menționează că atunci când a preluat mandatul erau, în Sectorul 2, 174 locații pentru florării și 208 pentru presă/carte, iar după modificarea regulamentului ar rămâne 71 de amplasamente pentru florării și 51 de amplasamente pentru presă.
”Primul pas a fost să impunem regulile deja existente. Să asigure curățenia. Să respecte domeniul de activitate autorizat. Să se relocheze astfel încât să nu încurce traficul pietonal.
114 chioșcuri NU au respectat aceste reguli și au fost desființate pe cale administrativă”, arată sursa citată.

”Noi reguli pentru chioșcurile din Sectorul 2”

Acum a venit timpul pentru al doilea pas, să se stabilească pentru viitor regulile în care acest tip de activitate să fie posibil fără a afecta domeniul public sau interesul comunității. Potrivit primarului de Sector, unele intersecții sunt sufocate de florării (6 chioșcuri în aceeași intersecție), dar sunt și cazuri în cae unele dintre ele chiar sunt apreciate de bucureșteni și au clienți fideli.
  • Astfel, în propunerea primarului pe care o supune consultării publice rămân 71 de amplasamente pentru florării și 51 pentru presă.
Câteva din prevederile acestei propuneri:
1. Să avem maxim 2 florării în fiecare intersecție
2. Să nu mai avem chioșcuri în zone protejate
3. Autorizarea nu se mai face pe termen nedeterminat, ci pe o perioadă de 4 ani
4. În cazul în care, pentru un amplasament sunt mai multe cereri, atribuirea se va realiza pe principiul ”primul venit – primul servit”.
5. Chioșcurile care sunt vizibil degradate (ruginite, panouri lipsă, etc) vor fi desființate.
  • ”Vă invit însă să citiți întreg regulamentul, la linkul din primul comentariu și să faceți, dacă e cazul, propuneri de modificări, până pe data de 12.10.2023. Și, dacă există interes, vom organiza și o dezbatere publică pe această temă”, a transmis edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati