Primăria Sectorului 2, o nouă campanie de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân

Primăria Sectorului 2 asigură sterilizări şi microcipări gratuite pentru câini şi sterilizări pentru pisici, de rasă comună, cu sau fără stăpân, prin intermediul clinicii veterinare Green Vetcare, din str. Cezar Bolliac nr. 12, Sector 3, București.

Campania de sterilizări şi microcipări gratuite este finanţată din bugetul local şi se desfăşoară până la sfârşitul lunii decembrie 2024.

Pentru a beneficia de serviciile medical-veterinare pentru câini şi pisici, locuitorii Sectorului 2 trebuie să sune pentru programare la Biroul Adăpost Animale, din cadrul Primăriei Sectorului 2, la numărul de telefon 0728.980.840, de luni până joi în intervalul orar 09:00-16:00 şi vineri de la 09:00 la 13:00.

Programarea se va realiza în funcție de locurile disponibile, pe criteriul „primul venit, primul servit”.

În campanie se asigură gratuit câinilor şi pisicilor anestezia, operația de sterilizare, tratamentul post operator, carnetul de sănătate, precum şi microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS).

  • Important de menţionat este că pot beneficia de aceste servicii medical-veterinare destinate câinilor şi pisicilor de rasă comună, doar cei care au domiciliul sau reședința pe raza Sectorului 2, iar veniturile lor nu depăşesc salariul minim pe economie. 

Vârsta minimă pentru sterilizarea femelelor este de 6 luni, pentru masculi 8 luni, iar animalele nu trebuie hrănite cu 12 ore înainte de operația de sterilizare.

Scopul acestei campanii este prevenirea abandonului şi a înmulţirii necontrolate a câinilor şi pisicilor.

Totodată, ne dorim ca locuitorii Sectorului 2 să fie în siguranță atunci când circulă pe străzi şi facem tot posibilul să evităm eventualele incidente cu câini defensivi – care simt nevoia să îşi apere teritoriul, transmite Primăria Sectorului 2.

Reamintim că deținătorii de câini au obligația legală să îi identifice prin microcip și să-i înregistreze în RECS și, totodată, deținătorii de câini de rasă comună au obligația legală să îi sterilizeze, conform OUG 155/2001 și HG 1059/2013 cu modificările și completările ulterioare. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amenzi cuprinse între 5.000 – 10.000 lei.

Sterilizarea și microciparea sunt singurele soluții pentru a preveni înmulțirea necontrolată a câinilor/pisicilor și abandonul acestora.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati