Primăria Sectorului 2, precizări despre voucherele de 100 de lei pentru persoanele vaccinate cu schema completă

Primăria Sectorului 2 spune că primește multe telefoane și mesaje din partea cetățenilor legate de voucherele în valoare de 100 de lei pentru persoanele vaccinate cu schema completă anti-COVID. Drept urmare, primăria vine cu câteva clarificări.

Aceasta NU este o măsură inițiată de Primăria Sectorului 2 pentru a stimula creșterea gradului de imunizare. Este o măsură guvernamentală, luată la inițiativa Ministerului Sănătății și decisă prin Ordonanța de Guvern nr. 19 din 30 August 2021. Așadar, Guvernul asigură resursele bugetare pentru implementarea acestei măsuri de încurajare a vaccinării. Este un stimulent ce se aplică peste tot în țară.

 NU este de competența Primăriei Sectorului 2 să distribuie voucherele la centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie sau ambulatoriile de specialitate. Distribuția voucherelor este misiunea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București în colaborare cu Ministerul Sănătății.

Iată cu ce putem ajuta ca să nu vă mai deplasați la centrele de vaccinare, să nu stați la cozi sau în aglomerații În momentul în care primim înștiințare de la Direcția de Sănătate Publică că se predau tranșe noi de vouchere la centrele organizate de Primăria Sectorului 2, vă vom transmitem public pe site-ul instituției și aici, pe pagina de Facebook.

Ca urmare a dialogului purtat cu dvs.,  am remarcat că nu se cunosc suficient de bine 2 informații utile:

Nu puteți ridica voucherele de la orice centru. Persoanele imunizate cu schema completă intră în posesia acestora în locația unde s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat.

Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Sperăm ca aceste informații să vă fie utile și vom reveni cu informații pe parcurs ce le primim și noi”, spune Primăria Sectorului 2, pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati