Primăria Sectorului 2 primeşte 70 de milioane de euro prin proiectul „100 de Orașe Verzi și Sustenabile”/ Mihaiu: Aceasta este “greaua” moștenire pe care o lăsăm sectorului

Primăria Sectorului 2 primeşte 70 de milioane de euro din partea Comisiei Europene prin proiectul „100 de Orașe Verzi și Sustenabile”. Sectorul 2 va fi transformat într-un sector mai verde şi mai prietenos cu mediul înconjurător.

  • ”E oficial! Sectorul 2 e de azi printre cele 100 de orașe europene care și-au asumat misiunea de a deveni neutre climatic până în 2030”, a transmite Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Primăria Sectorului 2 primeşte 70 de milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru asumarea misiunii de a deveni un sector neutru climatic până în 2030.

Sectorul 2 este una dintre cele trei municipalități din România (Cluj, Suceava și Sectorul 2) alese de Comisia Europeană în proiectul „100 de Orașe Verzi și Sustenabile”, un proiect care își propune să reducă amprenta de carbon până în 2030.

  • ”70 milioane de euro doar pentru Sectorul 2.

E oficial! Sectorul 2 e de azi printre cele 100 de orașe europene care și-au asumat misiunea de a deveni neutre climatic până în 2030. Iar asta vine la pachet cu o linie de finanțare dedicată – 200 de milioane de euro din Fondul de Modernizare pentru 3 primării: Cluj, Suceava și Sectorul 2.

Asta înseamnă că aproximativ 70 de milioane de euro vor veni la Sectorul 2, ca urmare a muncii susținute de peste 2 ani a echipei de la primărie, coordonată de Elena Tudose.

Comisia Europeană ne-a transmis anunțul potrivit căruia contractul nostru privind măsurile de reducere a amprentei de carbon și a emisiilor de gaze cu efect de seră a fost aprobat.

În cei peste 2 ani au fost implicați toți actorii relevanți – mediul academic, societatea civilă, sectorul de business. Iar azi avem recunoașterea eforturilor pe care le-am făcut în această direcție: mai mult spațiu verde, eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe, regenerare și sistematizare urbană, îmbunătățirea managementului deșeurilor, ecologizarea lacurilor, proiectul major de amenajare a salbei.

Dar apartenența la Misiunea europeană a celor 100 de orașe nu este doar o declarație de angajament. Pe lângă responsabilitatea și preocuparea de cum va arăta Bucureștiul în anii următori, această apartenență înseamnă și acces la resurse financiare importante pentru a continua aceste proiecte. Direcția e stabilită. Proiectele sunt muncit. Acum avem și finanțarea pentru ele.

”Aceasta este “greaua” moștenire pe care o lăsăm sectorului”

Sunt mândru de această realizare și le mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat pe parcurs. Și echipei din Primărie care a dus această bătălie.

Aceasta este “greaua” moștenire pe care o lăsăm sectorului. Contez în continuare pe echipa din Consiliul Local că va duce mai departe ambiția de a face lucruri mari pentru comunitatea noastră și voi rămâne implicat în asta!”, a declarat sursa citată.

  • Ca urmare a obţinerii acestei finanţări, în perioada următoare, Primăria Sectorului 2 va investi şi mai mult în extinderea și regenerarea spațiilor verzi, în producţia de energie din resurse regenerabile, în proiectele de promovare a micromobilității, acţiuni de ecologizare şi în managementul deşeurilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati