Primăria Sectorului 2 promite cinci grădiniţe noi nZEB

Primăria Sectorului 2 anunță că extinde infrastructura de educaţie din sector pentru a oferi copiilor acces mai uşor la grădiniţă, chiar în cartierul în care locuiesc. 

S-au deschis deja patru şantiere pentru grădiniţele noi, încă de anul trecut, iar pentru cea de-a cincea, care va fi construită lângă creşa de pe strada Ion Vlad nr. 3-5, urmează anul acesta. 

Noile investiţii sunt un răspuns concret la nevoile reale ale familiilor tinere cu copii mici, care îşi vor şti micuţii în siguranţă la grădiniţa de lângă casă, într-un mediu educaţional propice dezvoltării armonioase. 

Șantiere unde se munceşte intens sunt pe:

Strada Pescărușului nr. 127 – grădiniță cu 8 grupe.

Strada Sportului nr. 21 – grădiniță cu 8 grupe.

Strada Ştiucii nr. 54 – grădiniță cu 7 grupe.

Strada Periș nr. 27 – grădiniţă cu 4 grupe.

Pentru toate aceste construcţii noi, în ultima şedinţă de CL, au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici pentru asigurarea serviciilor nZEB. 

Construcţiile nZEB înseamnă un consum de energie aproape zero şi performanță energetică foarte ridicată. Aşadar, utilizăm tehnologii de ultimă generaţie, cu impact redus asupra mediului şi investim într-un viitor mai bun pentru întreaga comunitate.

Statistic, grădiniţele de stat din Bucureşti sunt mai puţine la număr comparativ cu cele private. Iar cum nu toţi părinţii îşi permit să-şi înscrie copiii la privat, vrem să asigurăm cât mai multe locuri în unităţile preşcolare de la noi din sector. Doar aşa putem descuraja abandonul şcolar şi facilita accesul copiilor la servicii educaţionale de top.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati