Primăria Sectorului 2 se va asocia cu Primăria Capitalei pentru a finaliza Podul Doamna Ghica

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu spune că 2 sprijină la concret finalizarea Podului Doamna Ghica atât cu bani, cât și cu teren.

„Luminița de la capătul tunelului începe să se întrevadă. Astăzi, s-a votat o hotărâre pe care am înaintat-o Consiliului Local al Sectorului 2 cu privire la Podul Doamna Ghica. Sectorul 2 se va asocia cu Primăria București și va sprijini masiv finalizarea acestei lucrări importante de infrastructură rutieră. Iată și cum:

1.      Finanțăm investiția.

Ne vom asocia cu Primăria București pentru a finanța în comun acest proiect major de mobilitate urbană. Am prevăzut 30 de milioane de lei în Bugetul Sectorului 2 special pentru: finalizarea lucrărilor la pasaj, reconfigurarea soluției tehnice pentru susținerea liniei de tramvai și pentru canalizarea pluvială. PMB va  investi 39 de milioane lei și va derula proiectul prin Trustul de Clădiri Metropolitane (TCM), aceasta fiind, totodată, și cea mai rapidă soluție.

2.     Eliminăm  un alt blocaj al șantierului.

Vedeți, nu toate blocajele țin de bani, ci și de chestiuni tehnice. Nu voi intra în prea multe tehnicități, ci doar trebuie să știți că Sectorul 2 va pune la dispoziție și terenul în care se va construi un bazin de retenție ape pluviale. Acest lucru l-am convenit cu cei de la Apele Romane și astfel vom obține un aviz important pentru demararea șantierului. Mai există un avantaj – existența acestui bazin va încheia și epoca inundării zonei Doamna Ghica.  

3.     Terminăm cu calvarul din zonă.

M-am întâlnit frecvent cu reprezentanții TCM, iar o cerință imperativă pe care le-am adresat-o a fost să urgenteze lucrările de la sol. Lucrările de relocare rețele sunt finalizate în proporție de 90%, lucrările de infrastructură drum sunt finalizate în proporție de 80%. Se pot urgenta. Rezidenții din zonă nu mai pot trăi într-un „etern șantier”, în poluare, nămol și într-un peisaj deplorabil”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati