Primăria Sectorului 2 va construi 30 de locuinţe sociale de tip „nearly Zero-Energy Building” pentru tineri

Primăria Sectorului 2 vine în sprijinul tinerilor aflaţi în dificultate şi va construi 30 de locuinţe sociale dedicate lor. Clădirile urmează standardele nZEB (nearly Zero-Energy Building), cu un consum de energie aproape zero.

Prin construcţia locuinţelor nZEB ne asumăm tranziţia spre oraşele viitorului prin reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră, creșterea eficienței energetice la nivel local și creșterea calității vieții în Sectorul 2. Toate acestea contribuie la îndeplinirea obiectivului de neutralitate climatică a Uniunii Europene până în 2050″, spune primăria.

Primăria Sectorul 2 este una dintre cele trei primării din ţară, selectată în “Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”, inițiativă a Comisiei Europene demarată în cadrul Programului Orizont Europa, programul UE pentru cercetare și inovare (2021 – 2027).

Blocurile nZEB pentru tineri se vor construi pe Bd. Basarabia, cu fonduri europene prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), contractul fiind semnat la finalul anului trecut. În urmă cu o lună, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi Studiul de Fezabilitate. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 20,8 milioane de lei.

Vor avea un regim de înălţime Parter +1 Etaj+ Mansardă. Toate apartamentele vor fi alcătuite din living, dormitor, hol, bucătărie şi baie. Unele apartamente vor avea inclusiv cămară. Cumulat construcţiile vor acoperi o suprafață construită de 770.40 mp (din suprafaţa totală de 3.669 mp). Pe restul suprafeţei vom amenaja alei pietonale, alei carosabile, spaţiu verde, locuri de joacă pentru copii, platforme pentru europubele.

Construcțiile din str. Basarabiei 151 vor fi la standardele nZEB: minim 20% consum primar de energie, sisteme de încălzire/furnizare a apei calde de consum cu un randament ridicat și un nivel redus al emisiilor CO2, instalații de micro-cogenerare (dacă sunt fezabile tehnic și economic), un nivel ridicat de etanșeitate la aer al clădirilor.

 Ce se propune prin acest proiect:

 Să crească fondul locativ pentru tinerii săraci

 Să îmbunătățeasc condițiile de locuit ale tinerilor și să le acoperim nevoile de bază

 Să crescă gradul de incluziune socială

 Să construiască responsabil

 Să reducă poluarea

 Să crească eficiența energetică fapt ce se va reflecta în costuri reduse la facturile de utilități.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati