Primăria Sectorului 2 va înfiinţa două noi parcări de reşedinţă

În curând, Primăria Sectorului 2 va înfiinţa două noi parcări de reşedinţă, cu o capacitate totală, cumulată, de 107 locuri de parcare.

În ultima şedinţă a Consiliului Local s-au aprobat indicatorii tehnico-economici şi devizul general pentru înfiinţarea a două noi parcări de reşedinţă în Sectorul 2: una pe strada Popa Lazăr, iar alta pe strada Costache Conachi. 

Parcarea de reşedinţă de pe strada Popa Lazăr va avea o suprafaţă de 1.888 de metri pătraţi şi o capacitate de 76 de noi locuri de parcare. Valoarea totală a investiţiei este de 1.239.932 lei (TVA inclus). Lucrările se vor face etapizat, astfel încât traficul din zonă să nu fie afectat. 

Parcarea de reşedinţă pe strada Costache Conachi va avea o suprafaţă de 430 de metri pătraţi şi o capacitatea de 31 de noi locuri de parcare. Valoarea investiţiei ajunge la 712.398 lei (TVA inclus).

Durata de execuţie a celor două obiective de investiţii este de până la 4-5 luni.

De ce este esenţial să creăm noi locuri de parcare:

– pentru fluidizarea şi creşterea gradului de siguranţă în trafic;

– pentru creşterea calităţii vieţii, a gradului de confort al locuitorilor Sectorului 2;

– pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni;

– pentru reducerea volumului de noxe;

În iulie 2022, în evidenţele ADP Sector 2 existau 28.800 de parcări rezidenţiale şi 155 de locuri de parcare de utilitate publică cu plată. 

În ultimul an, în Sectorul 2 s-au construit 209 locuri de parcare, la care se adaugă şi cele nou obținute prin crearea de sensuri unice, plus cele aflate în administrarea PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati