Primăria Sectorului 2 va instala panouri fotovoltaice pe 13 şcoli din sector

Primăria Sectorului 2 urmează să instaleze panouri fotovoltaice pe 13 şcoli din Sectorul 2, pentru a diminua cheltuielile unităţilor de învăţământ cu energia electrică.

În ședința Consiliului Local de ieri a fost aprobat proiectul privind amplasarea acestor panouri, în vederea obţinerii finanţării din fonduri europene. Investiţia este estimată la 5.493.262,96 lei, cu tot cu TVA, şi ar urma să fie finanţată integral din Fondul pentru Modernizare, administrat de Ministerul Energiei, anunță PS2 într-un comunicat de presă.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe acoperişurile sau terasele clădirilor, iar energia generată de panouri va fi folosită în proporţie de 100% pentru autoconsum.

Astfel, unităţile de învăţământ vor reuşi să îşi reducă semnificativ cheltuielile cu energia electrică, panourile având capacitatea de a acoperi până la o pătrime din necesarul anual de energie electrică al şcolilor.

Doar în anul 2022, cumulat, cele 13 şcoli din Sectorul 2 implicate în proiect au înregistrat un consum mediu total anual de 729,80 MWh, ceea ce reprezintă aproximativ cam cât ar consuma într-un an 600 de apartamente (cu un consum lunar de 100 kWh).

Cele 13 şcoli, aflate în administrarea Direcţiei Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2, care vor beneficia de acest proiect sunt:

1.       Şcoala Gimnazială nr. 4

2.       Şcoala Gimnazială Tudor Arghezi

3.       Şcoala Gimnazială nr. 27

4.       Școala Gimnazială nr. 39

5.       Școala Gimnazială nr. 46

6.       Școala Gimnazială nr. 51

7.       Şcoala Gimnazială Iancului

8.       Școala Gimnazială Petre Ghelmez

9.       Şcoala Gimnazială nr. 77

10.   Şcoala Gimnazială nr. 307

11.   Colegiul Naţional Victor Babeş

12.   Colegiul Naţional Bilingv George Coșbuc

13.   Şcoala Postliceală Sanitară Fundeni

Acest proiect nu serveşte doar şcolilor implicate, ci întregii comunităţi. Prin instalarea de panouri fotovoltaice vom contribui la reducerea poluării, energia nou produsă provenind din surse regenerabile. Totodată, prin astfel de proiecte reuşim să reducem treptat dependenţa de energie din import.

Sectorul 2 este unul din cele trei oraşe din România care au fost selectate în Misiunea „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030″, anunță autoritatea locală:

”Dept urmare, ne-am asumat în faţa Comisiei Europene misiunea de a atinge neutralitatea climatică până în 2030, adică un echilibru între cât poluăm şi cât dioxid de carbon absorbim, de exemplu prin crearea de noi spaţii verzi, împăduriri etc. Prin reducerea emisiilor cu efect de seră vom reuși, din aproape în aproape, să contribuim la combaterea schimbărilor climatice.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati