Primăria Sectorului 2 va moderniza Parcul Plumbuita. Lucrările vizează reamenajarea a 20,5 hectare de teren

Primăria Sectorului 2 va moderniza Parcul Plumbuita, iar suma alocată pentru acest proiect este de 17 mil. euro. Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru investiția alocată Parcului Plumbuita, anunță administrația locală.

Lucrările vizează reamenajarea a 20,5 hectare de teren, cât reprezintă suprafața cumulată a Parcului Plumbuita I (10,2 hectare), Parc Plumbuita II (8,3 hectare) şi Insula Plumbuita (1,97 hectare), arată sursa citată într-o postare pe Facebook.

”Insula Plumbuita era efectiv o groapă de gunoi. S-au scos peste 800 de tone de gunoi ce au fost depozitate corespunzător la groapa de gunoi. Această zonă se va amenaja cu tematică sportivă.”, precizează Primăria Sectorului 2.

Vor fi două terenuri de multisport, teren de volei, mese de ping pong, zonă cu aparate de fitness, locuri de joacă, zone de picnic cu foişor.

Tot aici vor fi noi piste de alergat, piste de bicicletă (conectate cu viitoarea pistă care se va amenaja de-a lungul Salbei de Lacuri), mobilier urban modern de calitate, zonă de picnic si grătare, mese de şah şi ping-pong, terenuri de sport, aparate de fitness, dar şi alte facilităţi.

Vor fi refăcute aleile și reconfigurată circulația prin parc. Vegetația va fi revitalizată prin noi plantări, dar şi prin montarea unor sisteme de irigat. Referitor la irigație, se va retehnologiza camera de pompare existentă deja, astfel încât să se poată iriga cu apă direct din lac.

”Între Insula Plumbuita și Parcul Plumbuita I, râul Colentina are un braț mort, o zonă în care apa nu circulă, iar vara se produc mirosuri neplăcute. Prin această retehnologizare, se va asigura circuitul apei. Acest lucru se va realiza fie prin irigații, fie prin pompare în sistemul de preaplin al lacului, adică circularea pe sub parc către Plumbuita II”, notează sursa citată.

Totodată, se refuncționalizează fântâna din lac. Zonele care acum sunt efectiv părăsite vor fi readuse la viaţă:

  • Amenajarea Insulei Plumbuita;
  • Intrarea dinspre Tei Toboc – se va reface terasementul și se va amenaja o zonă de belvedere, o zonă de picnic și o zonă pentru iubitorii de citit în mijlocul naturii;
  • O zonă din proximitatea Mânăstirii Plumbuita, unde acum nu există nimic – aici se vor amenaja terenuri de sport, o zonă de calisthenics (spații dotate cu bare de tracțiuni și alte tipuri de bare pentru exerciţii fizice), skate park și foișoare.

Parcul Plumbuita I va avea patru noi locuri de joacă, respectiv 2 tiroliene, un traseu de echilibristică (căţărat) şi un loc cu echipamente de joacă adaptate persoanelor cu dizabilități.

Parcul Plumbuita II va fi dotat inclusiv cu hamace şezlonguri şi pistă de skate.

”Deși este cel mai mare spațiu verde din Sectorul 2, având peste 20 de ha, în ultimii 30 de ani s-au făcut doar lucrări de întreținere, nici acelea riguros, anumite zone fiind aproape în paragină, iar 4 hectare au fost retrocedate. Suprafața de teren retrocedat ar putea fi răscumpărată.

Insula, aflată în spatele Mănăstirii Plumbuita, care era plină de gunoaie cu 2 ani în urmă a fost curățată, dar nu s-a mai întâmplat nimic altceva, accesul publicului fiind oprit deoarece podul metalic care făcea legătura între insulă și parc a fost dezafectat.”, notează Primăria Sectorului 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati