Primăria Sectorului 2 vrea să amenajeze un nou loc de joacă pe Bulevardul Basarabia, numerele 98 A și 98 C

0
250
Foto: Facebook / Primaria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 anunță că plănuiește să amenajeze un nou loc de joacă pe Bulevardul Basarabia, la numerele 98 A și 98 C. Proprietatea de peste 2.000 mp este clasificată ca spațiu verde și se află într-o stare avansată de degradare, arată sursa citată.

”Recuperăm terenurile din zonele cheie ale oraşului pentru a înfiinţa noi locuri de joacă şi de recreere. Totul pentru ca locuitorii Sectorului 2 să poată să își petreacă timpul liber aproape de casă, fără să fie nevoiţi să parcurgă distanţe mari pentru a se bucura de puţin spaţiu verde”, transmite autositatea locală, într-o postare pe Facebook.

Astfel, Primăria S2 urmează să amenajeze un nou loc de joacă şi de recreere, pe un teren încadrat ca spaţiu verde, cu o suprafaţă de 2.132 de metri pătraţi, situat pe bulevardul Basarabia nr. 98 A şi 98 C.

Terenul vizat se află acum în proprietate privată, aparţinând unei companii din sectorul energetic. În prezent terenul se află într-o stare avansată de degradare, nefiind îngrijit de actualii proprietari. Terenul este plin de vegetaţie uscată şi deşeuri menajere, arată sursa citată.

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Sector 2, s-a aprobat Studiul de Fezabilitate care va servi drept bază pentru procesul de expropriere.

  • Planul de amenajare a spațiului verde implică mai multe etape, inclusiv curățarea terenului, plantarea de arbuști, garduri vii și flori, instalarea sistemului de irigare, montarea mobilierului urban nou (bănci, coșuri de gunoi, etc.), reabilitarea iluminatului, crearea unui loc de joacă, zone de sport în aer liber, promenade, precum și instalarea unei toalete automate.

”Proiectul este esenţial pentru comunitatea din zonă. Prin această investiţie vom creşte calitatea vieţii locuitorilor, vom contribui la reducerea poluării şi vom îmbunătăţi aspectului arhitectural – urbanistic al zonei”, conchide primăria de sector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.