Primăria Sectorului 2 vrea să restaureze monumentul „Moara lui Assan”

Primăria Sectorului 2 vrea să restaureze monumentul „Moara lui Assan”. Un proiect în acest sens a fost adoptat de Consiliului Local.

Consiliul Local al Sectorului 2 a adoptat miercuri un proiect de Hotărâre prin care cere acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru împuternicirea sa expresă de a hotărî cu privire la organizarea unui concurs internaţional de soluţii, în scopul elaborării proiectului vizând reconversia, restaurarea, consolidarea monumentului istoric „Moara lui Assan” (corpul principal şi clădirile secundare de pe cele două terenuri) şi a altor intervenţii necesare pentru dezvoltarea „unui pol generator de activităţi educaţionale şi socio-culturale”, precum şi realizarea studiului de fezabilitate necesar iniţierii procedurii de expropriere, relatează Agerpres.

Potrivit hotărârii, deşi ansamblul imobiliar „Moara lui Assan” este clasificat în evidenţele Ministerului Culturii şi Cultelor ca fiind monument istoric de valoare naţională, situl nu a fost supravegheat, actualii deţinători nu au manifestat interes pentru conservarea construcţiilor, astfel că acestea au suferit „distrugeri semnificative”, urmare a unor incendii ce au distrus părţi importante din corpuri secundare ale clădirii, dar şi ca urmare a furturilor de materiale din structura de rezistenţă a corpului principal al clădirii, ce au avut ca efect prăbuşirea acoperişului.

În prezent, terenul şi construcţiile aferente, deţinute în proprietatea privată a unor persoane fizice şi juridice, se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând intervenţia urgentă a autorităţilor.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati