Primăria Sectorului 2 vrea să sterilizeze gratuit 500 de câini

Consilierii locali din Sectorul 2 vor vota, luni, dacă sunt de acord ca, 500 de câini cu sau fără stăpân din Sectorul 2 să fie sterilizați gratuit. Primăria urmează să se ocupe de informare populației în legătură cu acest nou proiect, dar și de identificarea câinilor care au nevoie să fie sterilizați, notează Buletin de Bucuresti.

Un rol important în prevenirea abandonului şi înmulţirii necontrolate a populaţiei canine din Sectoul 2 îl reprezintă identificarea/înregistrare şi sterilizarea câinilor de rasă comună precum şi aplicarea de sancţiuni legale împotriva celor care abandonează animale pe domeniul public al Sectorului 2 şi chiar, pentru nesterilizarea de către proprietari a animalelor proprii de companie.

Conform proiectului de hotărâre, programul de sterilizare gratuită va funcționa pe principiul „primul venit, primul servit“. Astfel, bucureștenii care vor să-și sterilizeze câinii gratuit trebuie să se grăbească pentru a prinde un loc din cele 500 disponibile.

Locuitorii vor fi informați atât pe rețele sociale despre acest program, cât și prin afișe stradale și pliante are vor costa 20.000 de lei, după cum urmează:

  • 15 afişe A3
  • 500 afişe A4
  • 2000 pliante

De asemenea, sterilizarea câinilor va fi acoperită din bugetul local al Sectorului 2. Primăria estimează că înregistrare Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân va costa 50 de lei/animal, iar sterilizarea pentru o femelă 400 de lei, în timp ce pentru mascul va costa 350 de lei. Pentru aceste servicii primăria a alocat 225.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati