Primăria Sectorului 3 a lansat acțiunea pilot ,,Colțul de compostare din curtea școlii”

0
607

Primăria Sectorului 3 a dat startul acțiunii pilot ,,Colțul de compostare din curtea școlii”, dedicată promovării importanței compostării deșeurilor vegetale și încurajării practicilor circulare în mediul urban, prin activități practice și educative.

În cadrul acțiunii au fost amenajate puncte de compostare a deșeurilor vegetale în campusurile a trei unități de învățământ, respectiv la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” și Colegiul Tehnic „Constantin D. Nenițescu”.

De asemenea, elevii și profesorii vor beneficia, în perioada noiembrie-decembrie 2021, de trei workshop-uri de formare practică pe teme precum reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor, biodegradabil vs. nebiodegradabil, compost și compostare, sol sănătos și alimente sănătoase.

,,Colțul de compostare din curtea școlii” este o acțiune la scară mică (acțiune pilot – n.r.) implementată în cadrul rețelei de planificare a acțiunilor ,,Resourceful Cities”, fiind rezultatul colaborării dintre Primăria Sectorului 3 și stakeholder-ii locali reuniți în cadrul Grupului Local URBACT al Sectorului 3.

Finanțată prin Programul URBACT, rețeaua ,,Resourceful Cities” reunește 10 orașe europene care intenționează să dezvolte următoarea generație de centre de resurse urbane. Printre partenerii Sectorului 3 se numără Haga (partener lider), Mechelen, Patras, Ciudad Real, Zagreb, Oslo, Vila Nova de Famalicao, Cáceres și  Opole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.