Primăria Sectorului 3 anunță un program pilot pentru deprinderi de viaţă independentă pentru copiii cu TSA

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, în parteneriat cu Asociația Help Autism va demara proiectul „Help Home – program pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă destinat copiilor cu TSA”.

Pentru început, prin acest proiect se va acorda sprijin specializat pentru 7-12 copii, cu vârsta cuprinsă  între 10 și 17 ani, în vederea formării/dezvoltării deprinderilor de viaţă zilnică, a celor privind îngrijirea personală, a celor vizând dezvoltarea socială, gestiunea locuinţei, managementul banilor şi integrarea profesională.

Serviciile psiho-educaționale propuse vor fi acordate individualizat, în funcție de nevoile identificate și în concordanță cu măsurile stabilite în planul de abilitare/reabilitare anexă a certificatului de încadrare într-un grad de handicap.

Includerea în program se realizează după efectuarea unei evaluări inițiale în cadrul căreia se vor stabili obiectivele care vor fi urmărite în cadrul programului, în funcție de nevoile identificate, iar la fiecare șase luni de participare în program vor avea loc evaluări.

Concret, DGASPC Sector 3 va pune la dispoziţie spațiul, iar Asociația Help Autism va asigura personalul necesar, oferind astfel serviciile corespunzătoare nevoilor identificate pentru copiii cu TSA aflaţi în evidenţa DGASPC Sector 3.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati