Primăria Sectorului 3 are un nou viceprimar. Ea este acuzată de DNA de abuz în serviciu și fals intelectual

0
618
Foto: Facebook / Direcția Națională Anticorupție

Elena Petrescu a obținut funcția de viceprimar, după ce a fost votată de către consilierii locali din Sectorul 3. Petrescu vine în locul lăsat liber de fostul liberal Alexandru Oancea, care și-a dat demisia acum mai bine de un an, în martie 2022. Ea a mai ocupat funcția de viceprimar și în mandatul trecut, când a fost trimisă în judectă de către procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu și fals intelectual, conform Buletin de Bucuresti.

Conform unor surse ale Buletin din București, tot în ședința de consiliu local de astăzi, social-democrata, ar urma să fie desemnată desemnată să-l înlocuiască pe Robert Negoiță dacă actualul edil al Sectorului 3 nu-și va mai putea exercita atribuțiile. Până acum Lucian Judele viceprimarul de la USR era desemnat înlocuitor al primarului.

Elena Petrescu și dosarul ROSAL

Elena Petrescu a fost trimisă în judecată în dosarul ROSAL, în august 2022, alături de Robert Negoiță și alți funcționari de la Primăria Sectorului 3. Procurorii îi acuză că au prelungit prin 54 de acte adiționale contractul încheiat de muncipalitate cu firma de salubritate fără a organiza licitații așa cum cere legea. Prejudiciul calculat în dosar este de peste jumătate de miliard de lei.

Mai exact, Elena Petrescu a semnat un referat pe baza unei delegări ilegale făcută de primar, prin care practic s-au șters o parte din obligațiile de plată pe care ROSAL GRUP S.A. le avea către Primăria Sectorului 3. Procurorii anticorpuție o acuză pe aceasta de săvârșirea „infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave și fals intelectual“.

În rechizitoriu se mai menționează și că, în perioada anilor 2013-2018, în Sectorul 3 din municipiul București, s-au încheiat mai multe acte adiționale la un contract de salubrizare cu S.C. ROSAL GRUP S.A., prin care, fie s-a prelungit contractul, fie s-a mărit valoarea acestuia, fără a fi organizare licitații.

Alt mandat, aceeași funcție

Această funcție nu îi este străină Elenei Petrescu. Între 2016-2020 a fost viceprimar al Primăriei Sectorului 3, dar atunci din partea ALDE. Între timp partidul din care făcea parte cu mai bine de patru ani în urmă nu a mai reușit să obțină posturi în Consiliul Local Sector 3, însă Elena Petrescu a trecut la PSD și a fost consilier local încă de la alegerile locale din 2020.

Deși din 2020 să până astăzi nu a ocupat funcția de viceprimar al Primăriei Sectorului 3, însă Elena Petrescu se recomanda pe pagina oficială de Facebook, unde postează constant, cu funcția deținută în trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.