Primăria Sectorului 3 caută investitori pentru Hala Laminor/ Negoiță: ”Această hală este un punct zero”

Primăria Sectorului 3 a publicat un anunț de concesionare ca să atragă investitori pentru Hala Laminor.

  • Odată cu salvarea de la paragină a clădirii monument, Primăria Sectorului 3 a făcut un pas important pentru revitalizarea unei foste zone industriale, în prezent una cu o populație considerabilă și cu oportunități excelente de dezvoltare, zona 23 august- Republica- Laminor.

Edilul-șef al Sectorului 3 subliniază că acest demers reprezintă o oportunitate unică.

Potrivit unui comunicat al administrației locale, Hala Laminor, ultima construcție din ansamblul industrial Malaxa, a constituit una dintre cele mai mari hale industriale din țară, cu deschideri impresionante, o structură metalică și o arhitectură modernă -atât pentru acei ani, cât și pentru vremurile noastre. Acest obiectiv de patrimoniu național este creația unuia dintre cei mai cunoscuți arhitecți români, Horia Creangă – nepotul celebrului scriitor român Ion Creangă.

Negoiță: ”Această hală este un punct zero, un motor pentru ridicarea și dezvoltarea acestei zone”

Primăria Sectorului 3, prin Algorithm Construcții S3 SRL, a refăcut hala în totalitate, păstrând arhitectura inițială și transformând-o într-un spațiu cu destinație multiplă.

„Mă bucur că reușim să redăm comunității acest monument istoric, un reper pentru perioada de mare dezvoltare industrială a României. Nu este însă vorba doar de componenta istorică, să spun așa, deși și aceasta este importantă, cu atât mai mult cu cât, la orice vizită în afara țării suntem impresionați de cum pot alții să își păstreze, respecte și conserve, dar și exploateze într-un mod constructiv și modern istoria. Inclusiv astfel de clădiri de natură industrială care au devenit adevărate noduri de business. Iată că și noi putem și un prim pas a fost făcut odată cu salvarea de la paragină a acestei clădiri. Dincolo însă de toate, discutăm de o oportunitate extraordinară pe care o punem la dispoziție investitorilor din țară și nu numai. Această hală este un punct zero, un motor pentru ridicarea și dezvoltarea acestei zone. Iar posibilitățile de dezvoltare sunt multiple”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

  • Hala poate pune la dispoziție spații deschise, dar și compartimentate, atât pentru birouri și hub de business, cât și pentru amenajarea unor spații educative, culturale sau de distracție, ori comerciale.

Traduse toate în locuri de muncă: cel puțin 2.000. Aceasta beneficiază de o parcare subterană de 3.000 de locuri, un atu ce poate fi valorificat, datorită poziționării halei, în parking de tipul park and ride.

Algorithm Construcții S3 SRL, societate a Primăriei Sectorului 3, are în vedere reconversia și exploatarea spațiului denumit Hala Laminor în vederea creșterii calității vieții a locuitorilor din Sectorul 3. Terenul are o suprafață de 129.942 mp din care doar hala principală 68.319 mp.

Documentația de atribuire a fost transmisă spre aprobare Consilului Local Sector 3. După aprobarea proiectului de către Consiliul Local al  Sectorului 3, acesta va fi publicat în formă finală, astfel încât,  potențialii investitori vor putea să își depună candidatura, conform documentației  menționate în anunț și în Hotărârea de Consiliu Local.  Imediat ce vor fi aprobate de către Consiliul Local Sector 3, societatea va transmite anunțul și în SEAP.

Toate detaliile privind concesionarea lucrării sunt disponibile aici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati