Primăria Sectorului 3, dezbatere publică despre regulamentul parcărilor de reședință

Primăria Sectorului 3 invită locuitorii, începând cu această săptămână, la dezbaterea publică a variantei îmbunătățite a regulamentului privind gestionarea locurilor din parcările de reședință.

Cetățenii care locuiesc în Sectorul 3 sunt așteptați cu propuneri, sugestii și opinii cu privire la noul regulament. Modificarea vine în urma a numeroase solicitări primite din partea cetățenilor, iar aprobarea unui nou regulament este necesară pentru a fi în concordanță cu situațiile întâlnite, precum și pentru implementarea, prin Sistemul Informatic Geografic (GIS), a unui sistem nou și modern de atribuire și gestionare a locurilor de parcare, se arată în proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.

Peste 80.000 de locuri de parcare în Sectorul 3

„Până acum, am reușit să amenajăm în Sectorul 3 cele mai multe parcări de reședință din București, aproximativ 80.000 de locuri. Chiar și așa, ele sunt insuficiente. Am încercat să le reorganizăm, să le repoziționăm, să obținem cât mai multe locuri de parcare, dar să păstrăm în același timp  spațiul verde, să dezvoltăm conceptul de „parcare în pădure”, spune primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Două locuri de parcare per apartament

Noile modificări aduse regulamentului de parcare prevăd posibilitatea obținerii unui al doilea loc de parcare pentru apartamentele cu mai mult de trei camere și simplificarea procesului de relocare. Deciziile au fost luate după ce, anul trecut, în urma atribuirilor, peste 7.000 de locuri au rămas nedistribuite, declară Robert Negoiță.

„Am lansat în dezbatere publică o nouă formă de regulament. Vă invit să o studiați și să ne spuneți părerea dumneavoastră. Modificările vin în contextul în care, după terminarea procesului de atribuire de anul trecut, au rămas peste 7.000 de locuri de parcare neatribuite. În consecință, una dintre modificări presupune alocarea unui al doilea loc de parcare pentru apartamentele cu mai mult de trei camere, în acele zone în care locurile de parcare nu s-au ocupat. Mai mult, vrem să reglementăm procesul de relocare, să îl facem mai facil, dar în același timp să luăm măsuri mai ferme împotriva celor care parchează pe locurile de parcare plătite fără a lăsa un număr de telefon, așa cum prevede astăzi regulamentul”, adaugă edilul.

Noul regulament poate fi consultat la adresa https://www.primarie3.ro/index.php/consiliul_local/proiecte_dezbatere, iar propunerile, sugestiile și opiniile privind proiectul de act normativ, se pot trimite la consiliu@primarie3.ro sau prin poștă, pe adresa Primăria Sector 3 – Calea Dudești nr. 191, Sector 3, pentru Biroul Relații Consiliul Local.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati