Primăria Sectorului 3 extinde sistemul de supraveghere video

Primăria Sectorului 3 anunță că va extinde sistemul de supraveghere cu 277 de camere video moderne.

Astfel, după această investiție, până la finalul anului, numărul total de camere de supraveghere montate la nivelul sectorului va fi de 1098.

În prezent, 821 de camere video sunt amplasate pe raza Sectorului 3, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Care este scopul investiției realizate de Primăria Sectorului 3

Scopul acestei extinderi este monitorizarea mai eficientă a sectorului în vederea creșterii siguranței și prevenirii criminalității.

Cu ajutorul acestor camere video, operatorii de la dispeceratul Poliției Locale Sector 3 monitorizează permanent zone din Sectorul 3. Echipamentele de supraveghere pot fi manevrate la 360 de grade cu ajutorul joystick-ului, cu opțiuni de zoom pe imagine pentru a afla detalii, pentru observarea și identificarea persoanelor care au un comportament antisocial.

Sistemul este necesar pentru a preveni și a combate faptele antisociale: persoanele care nu păstrează curățenia pe spațiul verde, pe aleile din parc, persoanele care distrug mobilierul stradal, rondurile de flori și alte amenajări. De asemenea, prin implementarea acestui sistem se combate și infracționalitatea, se mai arată în comunicatul Primăriei Sectorului 3.

„Vom avea un sistem de siguranță mai ridicat și vom controla mai ușor aspecte legate de administrarea domeniului public, iar persoanele care nu păstrează curățenia vor fi surprinse asupra faptului și ulterior sancționate. Încercăm în felul acesta să îi determinăm pe cetățenii care au un comportament antisocial să respecte mediul înconjurător și pe cei din jur și să oferim locuitorilor din sector un plus de siguranță”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati