Primăria Sectorului 3 face apel către Primăria Capitalei pentru salvarea a 12 hectare din Parcul IOR

Primăria Sectorului 3 face un apel către Primăria Capitalei pentru salvarea a 12 hectare din parcul IOR din București.

  • Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a decis retrocedarea acestui spațiu verde, respingând o contestație a Primăriei Sectorului 3.

Terenul a fost inițial retrocedat în 2005 prin decizia primarului general de atunci, însă dispoziția a fost contestată de către Primăria de sector. Cu toate acestea, se arată în comunicat, Primăria Generală a susținut în instanță retrocedarea.

Apelul Primăriei Sectorului 3 către Primăria Capitalei

Mai mult, susțin reprezentanții Primăriei Sectorului 3, Primăria Municipiului București nu a arătat niciun fel de interes pentru salvarea acestui teren.

„12 ani de luptă cu mafia retrocedărilor. Apelul Primăriei Sectorului 3 către Primăria Capitalei. Primăria Sectorului 3 își exprimă profunda dezamăgire ca urmare a deciziei nr. 1980/20.10.2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care cele 12 ha din parcul IOR rămân pierdute.

Terenul fusese retrocedat în 2005 prin decizie de Primar General, dispoziție pe care instituția noastră a contestat-o, în dezacord cu proprietarul terenului, dar și cu Primăria Generală care, în toți cei 10 ani de procese, a susținut în fața instanței, păstrarea dispoziției de retrocedare emise în 2005.

Chiar dacă motivarea pentru decizia luată pe data de 20.10.2022, definitivă și irevocabilă, urmează să fie publicată, argumentul care a dus la respingerea acțiunii noastre îl constituie lipsa de interes de instanță de apel”, se arată în comunicat.

PMB poate solicita anularea dispoziției de restituire în natură

În acest context, primăria de sector susține că PMB, care a deținut calitatea de proprietar al terenului, poate solicita anularea dispoziției de restituire în natură și face apel la Primăria Capitalei să ia în considerare această posibilitate.

„Concret, fără a intra pe fond, instanța a considerat că, atât timp cât Primăria Sectorului 3 nu era nici proprietar,  nici administrator al terenului, doar Primăria Municipiului București, care la acea dată era proprietar și administrator al celor 12 ha, poate solicita anularea dispoziției nr. 4333/18.05.2005 («Dispoziția de restituire în natură») a Primarului General.

Pentru cele de mai sus, Primăria Sectorului 3 face apel la Primăria Municipiului București să ia în considerare această unică opțiune de salvare a celor 12 ha din parcul IOR. Ne exprimăm, în egală măsură, toată deschiderea pentru a colabora și a pune la dispoziția Primăriei Generale documentația necesară– acte de arhivă, documente foto-video etc- pentru înaintarea acțiunii în instanță”, mai transmit reprezentanții Primăriei Sectorului 3.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati