Primăria Sectorului 3 implementează un program-pilot pentru parcările de biciclete

Primăria Sectorului 3 implementează un program-pilot prin care sunt amenajate spații de parcare moderne, sigure și gratuite pentru biciclete.

Momentan sunt amenajate parcări pentru biciclete la Dristor, în zona Școlii gimnaziale nr. 195 și în intersecția bulevardului Unirii cu strada Nerva Traian.

Aici bucureștenii își pot lăsa, respectiv lua bicicletele, 24 de ore din 24. În zonele dens populate ale sectorului, parcarea într-un spațiu protejat este o soluție la îndemână pentru cei care erau nevoiți să transporte bicicleta la etajele superioare. 

Noul sistem de parcare este simplu și dotat cu self service: utilizatorii au acces prin intermediul aplicației mobile I’Velo, de unde se obțin o parolă și un cod QR. Când bicicleta este lăsată în parcare, se deschide locker-ul prin scanarea codului QR, iar când aceasta este luată, se repetă mecanismul. Pentru siguranță, spațiul de parcare este monitorizat video 24 de ore din 24. Eventualele probleme pot fi anunțate la call center.

Una dintre problemele cu care se confruntă comunitatea de bicicliști din Sectorul 3 este lipsa parcărilor. Derulăm acest program pilot ca să încurajăm deplasarea cu bicicleta și să creștem numărul bicicliștilor activi, pentru un sector mai puțin poluat. Pentru început, am amenajat spații moderne și sigure în două zone dens populate ale Sectorului 3, Dristor și proximitatea Școlii gimnaziale nr. 195. Spațiul din zona Unirii-Nerva Traian este încorporat într-un pop-up de infrastructură I’Velo, ce cuprinde pe lângă parcarea pentru biciclete și alte servicii. Intenționăm să extindem programul pilot și în alte zone din Sectorul 3”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati