Primăria Sectorului 3 mai dă încă 46 milioane de lei pentru concesionarea parcului acvatic din Parcul Pantelimon

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, se pare că a renunțat la ideea de a concesiona unor firme private Complexul acvatic din Parcul Pantelimon și Hala Laminor. La ședința Consiliului Local de joi, primarul a propus și a fost aprobat un deviz de aproape 46 milioane lei ca societatea primăriei – Algorithm Construcții S3 – să finalizeze lucrările rămase și să doteze complexul acvatic cu echipamentele necesare. Asta deși în desfășurare Primăria are o licitație pentru concesionarea parcului, iar aceste lucrări ar trebui făcute de concesionar.

Ce dorește Primăria Sectorului 3 să facă la Parcul Acvatic Pantelimon

Practic, Primăria Sectorului 3 va continua lucrările la parcul acvatic deși anul trecut dorea să-l concesioneze pe 35 de ani unei firme care să facă lucrările rămase de executat, obiectivul fiind undeva la 70%, deoarece atunci reprezentanții instituției susțineau că un privat are mai multă experiență, iar instituția nu mai trebuie să facă nicio investiție și lucrări de întreținere.

Consiliul Local Sector 3 a aprobat joi un deviz de 46 milioane lei, aferent contractului încheiat la începutul acestui an cu societatea Algorithm Construcții S3 SRL, pentru continuarea lucrărilor rămase și dotarea parcului cu echipamentele necesare.

  • „Având în vedere faptul că la data de 31.12.2022 Contractul de lucrări cu obiectul execuția lucrărilor pentru „Modernizare și reabilitare Parc Pantelimon” a încetat, în vederea finalizării investiţiei şi a evitării degradării acesteia și/sau a sustragerii de materiale, echipamente etc. existente în șantier, a fost necesară atribuirea unui contract având ca obiect „Lucrări de execuție și asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pentru obiectivul de investitii „Modernizare si reabilitare Parc Pantelimon”, inclusiv furnizare şi montaj echipamente”, raportat la valoarea restului de executat, de 45.773.338,29 lei inclusiv TVA.
  • Societatea Algorithm Constructii S3 S.R.L a întocmit oferta raportată la valoarea restului de executat, aferentă Contractului de lucrări nr. 255362/19.11.2018, urmând ca după finalizarea predării-primirii investiţiei, respectiv a frontului de lucru, să întocmească devizul ofertă, după identificarea tuturor lucrărilor rămase de executat.
  • Ulterior, Algorithm Constructii S3 SRL a înaintat devizul ofertă cu adresa nr. 1283/15.03.2023, înregistrată la Primaria Sectorului 3 cu nr. 71164/15.03.2023 cuprinzând valoarea lucrărilor rest de executat. În urma analizei şi evaluării devizului ofertă depus de către societatea Algorithm Constructii S3 SRL, societate care are ca autoritate tutelară Sectorul 3 al Municipiului București, Comisia de analiză a declarat devizul ofertă ca fiind admisibil, în valoare de 45.773.321,93 lei inclusiv TVA, cuprizând lucrările rest de executat pentru obiectivul „Modernizare şi reabilitare Parc Pantelimon”, se arată în referatul semnat de Robert Negoiță.

Consilierii USR au cerut mai multe date dacă această sumă implică și lucrări făcute prost care trebuie refăcute însă nu au primit un răspuns. În final, proiectul a fost aprobat cu votul PNL.

Interesant este că anul trecut Primăria dorea concesionarea parcului acvatic pe 35 ani.

Pe 13 ianuarie 2023, a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice un anunț pentru concesionarea parcului acvatic, însă procedura a fost anulată fiindcă nu a participat nicio firmă.

Pe 24 martie 2023, s-a publicat în sistemul electronic de achiziție publică un nou anunț pentru concesionarea parcului acvatic, termenul de depunere a ofertelor fiind 26 aprilie. Practic procedura de concesionare a parcului este în desfășurare.

La începutul acestui an, Primăria Sectorului 3 a schimbat constructorul la parcul acvatic din Parcul Pantelimon, după ce compania care făcea lucrările – AS3- Administrare Străzi S3 -a intrat în insolveță. La începutul anului lucrările erau la 70%. Pentru restul lucrărilor rămase de executat s-a încheiat un contract de 45 milioane lei cu o altă societate a Primăriei – Algorithm Construcții Sector 3.

Lucrările la parcul acvatic din Parcul Pantelimon au început în 2018, inițial valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 112 milioane lei. Constructorul desemnat a fost compania Primăriei Sector 3 – AS3- Administrare Străzi S3.Termenul de finalizare a lucrărilor era noiembrie 2019, dar acesta a fost prelungit până în aprilie 2020, când tot complexul trebuia să fie gata.

În aprilie 2020, Consiliul Local Sector 3, la solicitarea Primăriei, a alocat încă 15 milioane de lei pentru amenajarea unui patinoar în Parcul Pantelimon, pe acoperișul uneia dintre clădirile din parcul acvatic, dar și pentru achiziția de instalații de climatizare. De asemenea, termenul de finalizare a parcului acvatic a fost amânat cu 1 an, până în aprilie 2021. Apoi Primăria a cerut prelungirea termenului până la finalul anului 2022.

În iulie 2022, Consiliul Local a aprobat o nouă majorare de preț pentru modernizarea Parcului Pantelimon și a complexului acvatic, de la 142 milioane lei la 162 milioane lei.

În vara lui 2022, Primăria Sectorului 3 a decis concesionarea parcului acvatic.

sursa: HotNews.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati