Primăria Sectorului 3 participă la „Târgul Educaţional – Vocaţia ta”

Primăria Sectorului 3 va participa, prin Serviciul Politici, Programe şi Gestionarea Relaţiilor cu Comunitatea, în perioada 5-12 mai, la „Târgul Educaţional – Vocaţia ta”, organizat la Biblioteca Naţională a României, pe Bulevardul Unirii nr. 22.

La standul Primăriei Sectorului 3 va fi prezentată oferta educaţională de Învăţământ Dual pentru anul şcolar 2023-2024. Sunt aşteptaţi la târg, între orele 10.30 – 19.30, toţi elevii care sunt interesaţi să înveţe o meserie şi chiar să fie plătiţi pentru asta, încă din perioada liceului.

Programul de învăţământ dual din Sectorul 3 a fost în anii trecuţi foarte căutat de tinerii bucureşteni datorită ofertei educaţionale vaste. Astfel, nu mai puţin de 75% din numărul total de elevi bucureşteni, care s-au înscris la această formă de învăţământ, au venit către liceele din Sectorul 3.

Învăţământul dual presupune un program şcolar combinat care include şi pregătire teoretică, dar şi un stagiu de ucenicie plătit în cadrul firmelor partenere. Elevii învaţă o meserie, fiind plătiţi pentru asta şi au ocazia să capete un loc de muncă în cadrul societăţilor unde fac practică.

Detalii pe https://www.invatamantdualinsector3.ro/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati