Primăria Sectorului 4 a anunțat mai multe cazuri de COVID-19 în rândul elevilor

0
428
scoala

Primăria Sectorului 4 a dipus în această după-amiază, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a unor săli de curs, de la 3 unități de învățământ, după ce alți 4 elevi au fost confirmați cu coronavirus.

Totodată, ca și cazurile precedente, autoritatea locală va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceștia și va implementa orice altă măsură ce se va impune. În următoarele 14 zile, activitățile de învățare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online.

Cei 4 elevi recent confirmați cu SARS-COV2 sunt înscriși la următoarele unități de învățământ: unul în clasa a XII-a la Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, doi la Scoala Gimnazială nr. 129 și unul la Colegiul Romano-Catolic “Sfântul Iosif”, unde desi în cursul zilei de astăzi, au mai fost confirmați pozitiv alți 2 elevi, nu se impune desfășurarea cursurilor în scenariul roșu, întrucât aceștia învață în clădiri distincte.

În total, astăzi, au fost confirmați pozitiv cu noul tip de coronavirus, 8 elevi dintre cei care învață la școlile și liceele din Sectorul 4. 

Astfel că, pe lângă cazurile menționate mai sus, alte cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate la un elev în clasa a XI-a C la Colegiul Național „Dinu Lipatti și la un alt elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială nr. 79.

Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică București, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.